Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripazite

Sve je više gripe, a nismo se riješili ni korone ni hripavca: Što napraviti u slučaju bolesti i kada posjetiti liječnika?

Kako je krenulo, možemo očekivati sve više gripe, a nismo se riješili ni korone ni hripavca.

Novinarka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac razgovarala je s Dijanom Mayer, epidemiologinjom HZJZ.a o visokim brojkama gripe u Hrvatskoj. Osim gripe tu je naravno i covid i hripavac.

Na upit kakva je trenutačna situcija Mayer je poručila: "Ne treba nas ništa zabrinjavati, trenutno imamo 858 prijavljenih slučajeva".

Što se tiče covida i hripavca situacija je sljedeća.

"Imamo tjedno oko 4000 novooboljelih, blagih simptoma, nema mjesta panici, a hripavca imamo oko 4151, najviše od 10 do 14 godina", rekla je Mayer.

Pročitajte i ovo Jeffrey Epstein objava imena suradnika Epsteina Dok svijet s nestrpljenjem očekuje objavu tajnih dokumenata, oko 170 osoba strepi: Spominju se i mnoga poznata imena

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni zločin Podignuta optužnica za ubojicu djeda Luke Modrića: Već deset godina živi u Australiji

Kako ih razlikovati jer su simptomi slični? 

"Počinju slično s visoko temperaturom, ali je različito vrijeme inkubacije. No, nije važno koja je od tri bolesti, važno je kako se ponašamo, da ne idemo na posao, u kolektive, u zatvorene prostore kako ne bi širili infekciju", poručila je stručnjakinja. 

Pročitajte i ovo Itamar Ben Gvir Oštre kritike Dok izraelska desnica sanja povratak Izraelaca u Gazu, Berlin poručuje: "Jedino održivo rješenje je dvodržavni model"

A liječnika treba posjetiti kada se 2-3 dana ne može skinuti visoka temperatura.

"Bolest treba odbolovati do kraja, ne ići u vrtić, školu, na posao...", poručila je. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene