Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŽESTOKI KRITIČAR

Troskot u Dnevniku Nove TV: "Vlada je najveći ekstraprofiter u Hrvatskoj. Naša je pretpostavka da ćemo vrlo vjerojatno imati socijalne nemire"

Aktualno Galerija Zvonimir Troskot u Dnevniku Nove TV - 3 Zvonimir Troskot u Dnevniku Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zvonimir Troskot u Dnevniku Nove TV - 2 Zvonimir Troskot u Dnevniku Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zvonimir Troskot u Dnevniku Nove TV - 1 Zvonimir Troskot u Dnevniku Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sabina Tandara Knezović Galerija 1/4 >>
O najvažnijem državnom dokumentu - proračunu - raspravljalo se u Saboru. Čulo se svašta. Od oporbenih kritika do neočekivanih pohvala. Gost Dnevnika Nove TV jedan je od žešćih kritičara Vladinih ekonomskih politika - Mostov Zvonimir Troskot. S njim je razgovarala Sabina Tandara Knezović.

Stalno kritizirate Vladu, pa onda i proračun. Što biste vi drugačije napravili? pitala je reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović Mostova zastupnika Zvonimira Troskota.

"Proračun je krinka da se sakrije nesposobnost Vlade da se povuku sredstva iz EU-a da se obnovi Banovina. Sve je samo dimna bomba da se sakrije činjenica da su ispustili priliku", kaže Troskot, a reporterka je ponovila pitanje što bi Most napravio.

"Oslobodili bismo više sredstva kroz porez da građani mogu automatski dobiti sredstva na račun, da ljudi sami dobiju više novca i da mogu trošiti na način na koji žele", rekao je.

Tandara Knezović Troskota je pitala i zašto je protiv uvođenja poreza na ekstraprofit.

"Jer je nepravedan, neće napraviti svoju mjeru, neće prikupiti sva sredstva jer će sva poduzeća uspjeti taj novac povući, a neka poduzeća morat će smanjivati plaće, otpuštati da ostanu konkurentni...", navodi zastupnik i dodaje kako je "Vlada najveći ekstraprofiter jer je preko poreza uprihodila puno više. To je najveća tvrtka. Kroz novac EU-a koji se dodjeljuje, Vlada, ali i većina EU-a više se ne ponaša kao regulator, nego postaje glavni akter na tržištu", kazao je Troskot.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor: Ilustracija - 1 U utorak glasovanje Za HDZ proračun je realan, uravnotežen, održiv. Za oporbu promašen, ziheraški i lažan: U Saboru se raspravljalo do dugo u noć

U Hrvatskoj je inflacija gotovo 14 posto, u drugim je zemljama znatno niža. Što radimo pogrešno, zanimalo je reporterku Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ma, kakav proračun... FOTO Kockice spremne, prati se pozorno... Pogledajte kako zastupnici u Saboru gledaju utakmicu

"Direktan je utjecaj ulazak u eurozonu. Većina trgovačkih lanaca povećava cijenu sada i na takav način prosperiraju u situaciji. Nema dovoljno kontrola, npr. jaja su dvostruko skuplja nego prije godinu dana. Ne uračunava se realna inflacija, već sad je svaka četvrta osoba u siromaštvu, a to će se itekako vidjeti već u veljači i ožujku iduće godine. Naša pretpostavka, i to bismo htjeli izbjeći, jest da ćemo vrlo vjerojatno imati socijalne nemire u Republici Hrvatskoj, s obzirom na recesiju koja dolazi", kazao je Troskot.

Cijeli razgovor pogledajte u videu koji je u prilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene