Saborskim zastupnicima, koji nešto kasnije raspravljaju o proračunu, u 11 sati počela je pauza. Napeto se prati utakmica.

Galerija U Saboru prat utakmice svjetskog prvenstva između Hrvatske i Maroka - 6 Zastupnici spremni za utakmicu - 5 Zastupnici spremni za utakmicu - 4 +13 Zastupnici spremni za utakmicu - 3

Saborski zastupnici uzeli su se pauzu kako bi  pratili premijeru hrvatske reprezentacije na SP-u. Vatreni su u 11 sati istrčali na teren s Marokom.

Na radno mjesto stigli su pripremljeni, s navijačkim rekvizitima - Hrvoje Zekanović  i Miro Bulj u dresu, a HDZ-ova Maja Grba Bujević na glavu je stavila šeširić sa kockicama.

Neki su pozirali sa šalovima. Pojavile su se i fotografije iz jedne saborske dvorane u kojoj Boris Lalovac, Branko Grčić, Domagoj Hajduković i drugi pozorno prate što se događa na terenu. 

Gledanje utakmice organizirala je Hrvatsko-marokanska međuparlamentarna skupina.

Poslije rasprava o proračunu 

''Ako imate problem s tim, onda nemojte gledati nogomet i radite svoje. Ja znam da većina zastupnika i zastupnica gleda nogomet, pa je bolje tako nego da bude prazna sabornica'', poručio je prošli tjedan šef Sabora Gordan Jandroković zastupnicima koji su se bunili na odluku da se zbog utakmice uzme pauza. 

Kolinda Grabar-Kitarović - 2 Pogledajte neobičnu modnu kombinaciju koju je Kolinda Grabar-Kitarović pripremila za Svjetsko prvenstvo

Nevenka Maras Profesorica o gledanju utakmica u školama: "Nisam za prekidanje nastave, ali sam za to da se utakmica gleda uz uvjet da se sve pomno pripremi"

Saborski zastupnici danas će raspraviti prijedlog državnoga proračuna za iduću godinu, kojim se predviđaju prihodi države od 24,9 milijardi eura i rashodi od 26,7 milijardi eura, te deficit proračuna opće države od 1,6 milijardi eura ili 2,3 posto BDP-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju