Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Zapošljavanje će biti moguće samo po formuli 'dva za jedan', tj. samo ukoliko 2 radnika odu iz javne uprave može se zaposliti jedan novi radnik', poručuju iz Mosta.


Nakon što se u javnosti dignula bura oko dojma da će u javnoj upravi biti masovnih zapošljavanja, iako se u predizbornoj kampanji najavljivalo kako će se broj zaposlenih ondje smanjivati, Most čiji članovi sjede u Vladi Tihomira Oreškovića, objavili su danas post an Facebooku u kojem napominju kako zapošljavanja neće biti.

Vezani članci Most iznad Cetine - 4 FOTO Most kod Omiša koji je nasmijavao javnost samo što nije spojen, pogledajte kako izgleda Josip Borić, Nikola Grmoja i Hrvoje Krešić O miševima, vicevima i AP-u: HDZ-ovac i Mostovac odmjerili snage, glavna državna odvjetnica nema razloga za brigu

'Nitko nije rekao da nam je cilj novo zapošljavanje. Ministarstva će se ustrojiti na optimalan način kako bi provela strateške planirane ciljeve, a to je efikasna javna uprava koja bi bila dobar partner poslovnom sektoru.

Zapošljavanje će biti moguće samo po formuli 'dva za jedan', tj. samo ukoliko 2 radnika odu iz javne uprave može se zaposliti jedan novi radnik.

- smanjivanje i spajanje preko 200 agencija u znatno manji broj učinkovitih sustava,

- racionalizacija posla i ukidanje svih radnih mjesta čija se područja rada sada preklapaju čak po nekoliko agencija,

- godišnji plan rada spustit će se do svakog zaposlenog i njegova realizacija bit će osnova za nagrađivanje,

- javna uprava i nova zapošljavanja smiju biti samo u funkciji efikasne javne uprave i jačanja servisa koji država pruža poslovnom sektoru...'

 

Nitko nije rekao da nam je cilj novo zapošljavanje. Ministarstva će se ustrojiti na optimalan način kako bi provela...

Posted by MOST nezavisnih lista on Monday, February 1, 2016

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju