Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djelatnici marine ga zamijetili

VIDEO: Morski pas viđen 150 metara od Ičića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici marine u Ičićima jučer popodne 150 do 200 metara od obale zamijetili su morskog psa.

Djelatnicima marine kažu kako se najvjerojatnije radi o vrsti morskog psa golema psina i kako se životinja ponašala ošamućeno jer nije normalno da pliva po površini i tako blizu obale. Ta vrsta morskog psa nije opasna za ljude, hrani se planktonima i nema zube. Navodno se morski pas danas počeo udaljavati prema otvorenom moru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga Ilustracija Mladi se iznenadili FOTO Prvi put nakon 25 godina zabilježen rijedak fenomen: Stručnjak objasnio o čemu je riječ

Bezopasnost ove životinje potvrdio je za Dnevnik.hr i Alen Soldo sa Sveučilišta u Splitu. No, Soldo je rekao da prema fotografiji morskog psa viđena kod Ičića, koju je dobio od kolege i koja nije najbolje kvalitete, tvrdi da nije riječ o morskoj lisici, kako su glasile prve informacije. 'To je prije gorostasna psina, ali ništa ne mogu sa sigurnošću tvrditi'. rekao je Alen Soldo. 'Ako je točno da je kretanje bilo sporo, 'omamljeno', to bi mogla biti gorostasna psina jer je takvo kretanje tipično za nju,' rekao je Soldo za Dnevnik.hr.

'Gorostasna psina je bezopasna vrsta i strogo je zaštićena. Hrani se planktonom i to je 2. najveća riba na svijetu. Pojavljuje se od polovice 3. mjeseca, a moguće je da se pojavila tek sada zbog promjene u koncentraciji zooplanktona,' dodao je Soldo.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene