Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog proračunskih rezova

Mornar neće dati ostavku: 'Ja nisam čovjek koji se predaje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mornar ne namjerava podnijeti ostavku zbog zahtjeva da u svom resoru 'sreže više od 300 milijuna kuna.

Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Vedran Mornar izjavio je danas kako ne namjerava podnijeti ostavku na ministarsku funkciju zbog zahtjeva da u svom resoru 'sreže više od 300 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Marija Selak Raspudić Fokus na obrazovanju Selak Raspudić predstavila Mostov program pa poručila: "Pojedini crkvenjaci agitiraju za političke opcije"

'Podnijeti ostavku znači predati se, ja nisam čovjek koji se predaje. Mislim da snagom argumenata još uvijek mogu i rebalansom i nekim drugim vrstama angažmana u proračunu i u sustavu napraviti neke pomake', kazao je Mornar novinarima u Saboru, nakon što je podnio izvješće Nacionalnom vijeću za suzbijanje korupcije.

Dio medija prenio je da Mornar odbija zahtjeve za uštedom te da je potvrdio kako je upitno hoće li ostati na toj funkciji. Novinarima je danas kazao kako se sastao s ministrom financija Borisom Lalovcem te da rezultat tog sastanka nije bio naročito povoljan za njegov sustav.

'Očekuje se i dalje ušteda od 314 milijuna kuna koje ja moram napraviti nad dijelom proračuna koji iznosi svega jednu milijardu kuna', rekao je Mornar.

'Ako ima elemenata ilegalnog poslovanja o tome će odlučiti mjerodavne institucije'

Podsjetio je da je Sabor nedavno donio strategiju razvoja znanosti, po kojoj su proračunska davanja za znanost i obrazovanje godišnje trebala rasti za oko milijardu kuna.

'Mi smo to započeli rezanjem od 314 milijuna kuna, s naznakom da će se to činiti i sljedećih godina. Mislim da to nije dobar put, da moramo za znanost i obrazovanje iznaći sredstva', kazao je Mornar.

Dodao je kako razumije ministra financija, koji ima ogroman proračunski deficit, ali da je osnovno privući investicije te povećati proizvodnju i BDP. "Štednja na obrazovanju dugoročno neće dobro završiti", uvjeren je Mornar.

Intervenirala i policija: Studenti traže isplatu plaća

Potvrdio je da će rezova u njegovu resoru ipak biti. 'Ja ću to morati, jer ne mogu u proračun unijeti više nego što mi dozvole, tako da ćemo mi činiti neke rezove, čije će se posljedice sigurno morati negdje osjetiti', rekao je.

Mornar ipak ne očekuje prosvjede zbog rezova na području obrazovanja. 'Vjerojatno neće biti prosvjeda, jer onaj dio zbog kojeg bi najviše prosvjedovali mi nećemo dirati', poručio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene