Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Mornar o NCVVO-u

'Ako ima elemenata ilegalnog poslovanja o tome će odlučiti mjerodavne institucije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državnom odvjetništvu je sumnje u nelegalno poslovanje prijavila ravnateljica Nacionalnog centra.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar potvrdio je da su Državnom odvjetništvu prijavljene sumnje u nezakonitosti u poslovanju i rasipnost u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).

Pročitajte i ovo Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života"

Nova ravnateljica Maja Jukić, koja je upravljanje Nacionalnim centrom preuzela u veljači, predala je ministru izvještaj o zatečenom stanju i poduzetim aktivnostima iz kojega se vidi na koji je način ta ključna institucija za provedbu državne mature raspolagala državnim novcem od 2012. do danas.

Intervenirala i policija: Studenti traže isplatu plaća

U tom se izvještaju spominju uštede u proteklih pola godine, ali i raniji preskup najam prostora, fiktivni ugovori, enormni putni troškovi, nezakonito plaćanje vanjskim suradnicima, visoki troškovi usluga mobitela i održavanja automobila. Ukupno je sporno više od 11 milijuna kuna.

'Utvrđene su uštede što je za svaku pohvalu. Ako tu ima nekakvih elemenata ilegalnog poslovanja o tome će, naravno, odlučiti mjerodavne institucije kojima je taj predmet upućen', kratko je izjavio ministar Mornar prije današnje sjednice Vlade. Dodao je i da je Državnom odvjetništvu sumnje u takvo poslovanje prijavila ravnateljica Nacionalnog centra.

Bivši ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Goran Sirovatka smijenjen je u svibnju 2013. zbog niza nepravilnosti koje su otkrivene u radu te institucije. Tada je vršiteljicom dužnosti imenovana Alenka Buntić Rogić do izbora nove ravnateljice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene