Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović iz Istre poručio:

'Moramo se suočiti sa siromaštvom i bijedom, nažalost pravu formulu još nismo našli'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović boravi u Istri u povodu obilježavanja Dana statuta Istarske županije, gdje sudjeluje i na Gospodarskom forumu Istre.

Predsjednik Ivo Josipović je, govoreći na Gospodarskom forumu Istre, među ostalim apelirao na državnu upravu i Vladu da razmisle o malim pomacima u funkcioniranju gospodarstva, kako bi se u što skorije vrijeme riješila višemjesečna čekanja na razne dozvole, poput građevinskih.

Pročitajte i ovo Građani - 2 Ususret izborima Poražavajući podaci: Više od petine građana u riziku je od siromaštva, četiri skupine su najugroženije Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina

'Moramo se suočiti sa siromaštvom i bijedom'

' Europska unija je prilika za Hrvatsku, gdje se fondovi mogu iskoristiti ili ne. Pritom privatni sektor također mora pokazati kreativnost.Istra je primjer uspješne regije. Danas ne postoji nijedan govor, koji ne sadrži riječ kriza, koja je ozbiljna. Mi se moramo suočiti s najružnijim aspektima društva, sa siromaštvom i bijedom.I ja sam izišao s prijedlozima. Rješenje problema je gospodarstvo, investicije i nova radna mjesta, ali još nismo našli nekoga tko to zna pretočiti u stvarnost. Pravu formulu nismo našli.',rekao je predsjednik na istarskom forumu.

Predsjednik ipak optimist, zatražio smanjenje birokracije

Govoreći o mogućem putu izlaska zemlje iz krize, predsjednik Josipović je u Poreču rekao kako 'Vrhunski ekonomisti nastupaju s kontradiktornim rješenjima.', te napomenuo kako je on ipak po prirodi optimist i kako vjeruje da Hrvatska može izići iz krize.

'No, formula za izlazak iz krize još uvijek nije pronađena, niti netko tko će rješenje pretočiti u stvarnost.Nemamo globalni recept, ali možemo činiti male korake. Previše je birokracije, nerazumijevanja.', poručio je predsjednik Josipović iz Istre.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene