Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REPOVI I PLANOVI

Moody's se oglasio o kreditnom rejtingu Zagrebačkog holdinga: Kakva ga budućnost čeka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna agencija za ocjenu kreditnog rejtinga Moody's potvrdila je Ba1 kreditni rejting Zagrebačkog holdinga sa stabilnim izgledima.

Kreditna ocjena Zagrebačkog holdinga potkrijepljena je snažnim financijskim i institucionalnim vezama s vlasnikom, Gradom Zagrebom, te strateškom ulogom Holdinga u izvršavanju komunalnih usluga u gradu Zagrebu, navodi se u izvješću međunarodne agencije za ocjenu kreditnog rejtinga Moody's koja je potvrdila u ponedjeljak, 23. svibnja 2022. godine, Ba1 kreditni rejting Zagrebačkog holdinga sa stabilnim izgledima.

Stabilni izgledi odražavaju očekivanje agencije da će Grad Zagreb, u slučaju potrebe, pružiti pravodobnu podršku Zagrebačkom holdingu. Ocjena također odražava povoljan regulatorni okvir koji osigurava stabilnost i predvidljivost budućih tokova prihoda u osnovnoj djelatnosti Holdinga.

U osvrtu na poslovnu 2021. godinu, agencija je prepoznala negativne utjecaje pandemije, poremećaje lanaca opskrbe, inflatorna kretanja i energetsku krizu na rezultat poslovanja Zagrebačkog holdinga. No unatoč tome, Moody's očekuje da će se EBITDA u ovoj godini značajno poboljšati na približno 500 milijuna kuna, što predstavlja 12 posto operativnih prihoda predviđenih u istom razdoblju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''NEZAKONITI PROCES'' Tomašević otkrio koliko će otkaza biti podijeljeno u Holdingu: Sindikati dijele letke
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odluka u interesu građana Kupujete namirnice na placu? Od ponedjeljka se mijenja radno vrijeme tržnica u Zagrebu

Naime, uzevši u obzir organizacijsko restrukturiranje započeto u četvrtom kvartalu prošle godine, najavljeno spajanje i optimizaciju korporativnih funkcija te ostale mjere stabilizacije poslovanja Holdinga planirane u ovoj godini, Mody's je izrazio očekivanja da će se tijekom 2022. godine dodatno smanjiti operativni troškovi, usprkos izazovima kretanja cijena energenata na tržištu i poteškoćama u lancima opskrbe. Poduzete aktivnosti ušteda iz operativne efikasnosti također će pozitivno utjecati i na smanjenja kreditnih zaduženosti prema financijskim institucijama.


 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene