Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

ŽDO pokrenuo istragu

Otac koji je bacio vlastitu djecu s balkona i njegova žena već su osuđeni zbog zanemarivanja djece!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac (54) iz Paga, otac četvero malodobne djece koje je bacio s prvog kata svoje kuće, nakon čega je jedno dijete zadobilo teške fizičke povrede, gnjusan je čin pokušaja ubojstva počinio pod uvjetnom osudom - i to za zanemarivanje djece!

Kako Dnevnik Nove TV doznaje na Općinskom sudu u Zadru, otac je u rujnu 2017. godine nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora s rokom kušnje u trajanju od tri godine, koja je u studenom postala pravomoćna. 

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Ilustracija Pornografija, mržnja, nasilje Web detektivi prijavili više od 300 opasnih i neprimjerenih sadržaja na internetu

Na istom sudu je osuđena i njegova supruga. Kažnjeni su zbog kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece, te zanemarivanja i zlouporabe djetetovih prava

''Sud je donio odluku 2017. godine, krajem 2017., na koju se okrivljenici nisu žalili. S tim da je izrečena kazna zatvora u trajanju od godinu dana, ali ista zamjena za uvjetnom osudom rok kušnje od tri godine'', rekao je Denis Klarendić, glasnogovornik općinskog suda u Zadru.

O kaznenoj povijesti roditelja s Paga oglasili su se i iz zadarskog Županijskog suda gdje su potvrdili kako roditelji već imaju pravomoćnu presudu. Cijeli slučaj komentirao je i prvi čovjek policije.

''Policija nije imala konkretnih postupanja u obitelji što se tiče zadnje tri godine osim u to vrijeme kada smo podnijeli kaznenu prijavu zbog kaznenog djela povrede prava djeteta'', kaže Nikola Milina, glavni ravnatelj policije.

Centar za socijalnu skrb Zadar posljednji je puta intervenirao kod ove obitelji prošle godine, rekla je ravnateljica Centra Vesna Burčul. Intervencija je uslijedila nakon što je najstarija djevojčica krenula u školu te se otkrilo da ima ozbiljnih poteškoća u govoru. Osim toga, dijete te dobi nije moglo kontrolirati fiziološke potrebe te je nosilo pelenu. Dio nastave pohađala je i po prilagođenom programu. 

Podsjetimo, u četvrtak je otac svoje četvero djece bacio sa prvog kata kuće. Inače je radio kao noćni čuvar. Dvoje djece lakše je ozlijeđeno, dok je jedna djevojčica zadobila teške ozljede glave te se nalazi u teškom stanju. Njena sestra također je zadobila teške ozljede. 

Ozlijeđena djeca, prema procjenama liječnika, dobro se oporavljaju. Najteže ozlijeđena sedmogodišnja djevojčica, koja je zbrinuta u Zagrebu, i danas je stabilno. Oporavak troje djece na liječenju u zadarskoj bolnici napreduje prema očekivanjima. S njima je u bolnici i majka, kojoj je osiguran smještaj. Bolnica je u stalnom kontaktu sa socijalnim službama s obzirom na to da se planira njihov izlazak.

''Ovo dvoje manje djece su već sada sposobni da mogu biti otpušteni doma, a za ovu stariju djevojčicu da bi za par dana trebala. Međutim, kažem, oni su sad zajedno svi u jednoj sobi. Kad zajedno sa socijalnom službom nađemo način i mjesto gdje će oni biti smješteni, onda ćemo ih otpustiti iz bolnice'', rekao je Edi Karuc, zamjenik ravnatelja OB Zadar.

Jedno po jedno dijete bacao s terase, djevojčica jedva izbjegla smrt

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru izdalo je priopćenje kojim se donosi rješenje o provođenju istrage protiv oca četvero djece. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teških ubojstava u pokušaju iz čl. 111. toč. 1. i 2. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona. (1. 3. 2019.)

Osnovano se sumnja da je 54-godišnji okrivljenik 28. veljače 2019. oko 06,00 sati u kući u kojoj živi kao podstanar zajedno sa svojom suprugom i djecom u Pagu; u nakani da usmrti svoje četvoro djece; za vrijeme dok su ona spavala, iz spavaće sobe uzeo u naručje jedno po jedno dijete te ih jedno po jedno bacio sa terase ispred ulaznih vrata sa visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće. Dvije djevojčice i dječak su zadobili teške tjelesne ozljede, a jedna djevojčica laku tjelesnu ozljedu, dok je smrtna posljedica izbjegnuta hitnom medicinskom intervencijom."

Zdravstveno stanje sedmogodišnje djevojčice iz Paga, koja se liječi od ozljeda u KBC Zagreb i dalje je stabilno, doznaje se u subotu u bolnici, a ostalih troje, koji se liječe u zadarskoj bolnici, dobro su i, kažu liječnici, oporavljaju se prema očekivanjima.

Aktualno Slučaj s Paga otvorio niz pitanja: "Moram uočiti da je nova pravobraniteljica za djecu - nevidljiva" Uloga pravobraniteljica (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Uloga pravobraniteljica (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Uloga pravobraniteljica (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Uloga pravobraniteljica (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Uloga pravobraniteljica (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska Slučaj s Paga otvorio niz pitanja: "Moram uočiti da je nova pravobraniteljica za djecu - nevidljiva" 1/3 >>

  Aktualno Monstruoznom ocu koji je bacio djecu s balkona prijeti do 50 godina zatvora +0 Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Monstruoznom ocu koji je bacio djecu s balkona prijeti do 50 godina zatvora 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene