Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mađarski MOL žustro demantira sve optužbe o davanju mita.


Iz MOL-a tvrde, bivšem premijeru Ivi Sanaderu nisu davali nikakav novac za preuzimanje najveće naftne kompanije INE - što tvrdi USKOK u svom najnovijem nalogu za proširenjem istrage. U MOL-u vjeruju kako iza cijele priče stoje gubitnici. I to gubitnici koji su izgubili velike količine novca.

Vezani članci Andrija Jarak - 2 Poznato je kada bi bivši predsjednik HDZ-a mogao na slobodu, a jedan detalj u slučaju INA-MOL posebno upada u oči Slika nije dostupna Sanader iz zatvora o Ini: Preko mene kupuju slobodu!

'Vjerujemo da je ova priča znanstvena fantastika. Ova priča je smeće. Sve informacije su krive i lažne. Nije bilo nikakvog dogovora i nikakvog plaćanja. Pogotovo želim demantirati jednu činjenicu - a to je da MOL ima offshore kompanije u Cipru. Ne! Te kompanije ne pripadaju MOL-u', poručio je u telefonskom razgovoru iz Budimpešte Domokos Sollar, glasnogovornik MOL grupe.

Prema sumnjama USKOK-a - Zagreb i Budimpešta dogovor su sklopili 2008. godine. Slijedeće godine potpisani su ugovori o savjetodavnim uslugama, koji jesu legalni ali najčešći oblici za izvlačenje novca. 3. i 4. lipnja offshore kompanije iz Cipra i Mađarske sklopile su takve ugovore s tvrtkom Xennoplast&Shipping, u suvlasništvu Roberta Ježića.

17. lipnja iz mađarske tvrtke sjeda 2 milijuna i 600 tisuća eura, a dan poslije iz ciparske još 2 milijuna i 200 tisuća. 5 milijuna eura USKOK je pronašao na jednom švicarskom računu, za drugih pet još traga.

Istražitelji sumnjaju kako je predaja Ine MOL-u stajala 10 milijuna eura. Sve je to USKOK-u navodno ispričao Robert Ježić i zauzvrat dobio slobodu.

'Vjerujemo da gubitnici stoje iza ove priče. I to oni gubitnici koji su izgubili velike količine novca', kazao je Sollar.

Kako neslužbeno doznajemo - odnosi se to na DIOKI - tvrtku koja je u Ježićevom vlasništvu, a koja je imala enormne dugove prema Ini.


I dok MOL žustro demantira sve navode - Ivo Sanader u salzburškom pritvoru čeka konačnu odluku. I transfer u Zagreb. Gdje će u USKOK-ovoj sobici morati odgovoriti na sve optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju