Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

O tužnoj slavonskoj svakodnevici masovne selidbe Miroslav iz Osijeka napisao je pjesmu, snimio se, te objavio video na stranicama Grada Osijeka.


Miroslav iz Osijeka pjesmom je opisao odlazak svojih prijatelja u potragu za boljim životom. Opjevao je Slavoniju kroz primjere prijatelja koji su se raselili iz istočnog dijela Hrvatske,a snimka je objavljena na Facebook stranici Grad Osijek.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Policija objavila detalje nesreće u kojoj je smrtno stradao motociklist (30) u Slavoniji Prometna nesreća, ilustracija - 4 Još jedna smrt na cestama: U Slavoniji nakon izlijetanja s ceste poginuo motociklist

Objava o opustjelom kraju koji je nekoć hranio Hrvatsku rasplakala je mnoge, a tijekom 17 sati pregledana više oko 300.000 puta.

''Moj Osiječe, moj rodni grade, bijeli svijet tvoju djecu krade'', ''za Nijemce sada kuha naš mali Luka''... neki su od stihova koje recitira u videu.

Ispod objave nižu se komentari: ''Tužna istina''; ''Da ti srce pukne''; '' 'Evo isplaka se kao ovaj kišni dan!!! E Slavonijo moja pusta!!''; ''Tužno, ali je tako, meni i drugo dijete odlazi iz Hrvatske''; ''Ja vjerujem da će se moji Slavonci vratiti i da će se šorovima opet orit ona naša pjesma Slavonska...''.