Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljuju radikalan prosvjed

Mještani Šarengrada prosvjedovali zbog kamiona koji im se zabijaju u kuće: ''Samo čekam da se složi, da padne, da me zaruši''

Aktualno Galerija Prosvjed u Šarengradu - 1 Prosvjed u Šarengradu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed u Šarengradu - 2 Prosvjed u Šarengradu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed u Šarengradu - 3 Prosvjed u Šarengradu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Šarengrad Galerija 1/4 >>
Mještani Šarengrada svakodnevno žive u strahu jer kamioni im se često zabijaju u kuće. Zbog toga su danas, 5 do 12, održali mirni prosvjed. Od nadležnih traže zabranu prometovanja teretnih kamiona državnom cestom D2, od Iloka do Vukovara, za kamione teže od sedam i pol tona.

Samo prošle godine ovom cestom prošlo je više od 150 tisuća teretnih vozila, a samo prošle godine u jednu kuću udarili su tri puta. ''Zadrmaju kuću. Samo čekam da se složi, da padne, da me zaruši. Bojim se eto, bojim se'', kazala je Ana Mađarčević iz Šarengrada.

Sličnu sudbinu 88-godišnje bake Ane dijele i ostali mještani. ''Tolike su vibracije da pločice svaki dan, dvije tri, padnu. Ja ne znam do kad će kuća izdržati'', upozorio je Mario Kovčalija.

Boris Lilich kazao je kako je u zadnjih deset godina bilo deset nesreća vezanih za tu kuću.

''Naš je zahtjev jedan jedini i to da se zabrani odmah promet tranzitnim kamionima većim od sedam i pol tona'', istaknuo je Pero Ćorić, inicijator prosvjeda. Prije dva dana održali su sastanak s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova na kojemu je sudjelovao i ministar mora, prometa i infrastrukture. Mještani i gradonačelnica Iloka kažu nisu donijeli konkretne mjere.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna oprez vozači Bura s olujnim udarima stvara probleme u prometu: Zatvorena dionica A1, na A6 vozi se usporeno

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pogledajte video Sumanuta vožnja na Slavonskoj aveniji: Dostavljač romobilom među automobilima jurio 70 km/h

Nezadovoljni odlukom ministarstva, kažu na 80% državne ceste D2 zabranjen je promet kamionima težim od sedam i pol tona. Upitali su se ne i kod njih? Današnji prosvjed je, ističu, prosvjed upozorenja. Smatraju kako je zbog neravnomjernog razvoja Hrvatske spor gospodarski i turistički razvoj.

Kako bi spriječili katastrofu, kažu, ne prihvati li ministarstvo njihov zahtjev, spremni su prosvjedovati svaki tjedan pa čak i blokirati cestu.

Više informacija pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene