Zbog olujnog vjetra zatvorena A1 između Svetog Roka i Posedarja
Zbog olujnog vjetra zatvorena A1 između Svetog Roka i Posedarja Foto: Marko Dimic/PIXSELL/Pixsell

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na cestama u unutrašnjosti i u priobalju, u Lici povremeno pada slab snijeg, a na Jadranu puše bura s olujnim udarima, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK).


Autocesta A6 Rijeka-Zagreb otvorena je za sve skupine vozila, a zbog jakog vjetra na dionici Kikovica - tunel Tuhobić vozi se usporeno, dodatno zbog razmočenog snijega na kolniku.

Vezani članci Vitomir Lučić, načelnik Postaje prometne policije Osijek Od ponoći traje akcija policije Speed Marathon, načelnik osječke policija otkrio gdje vozači više griješe Josip Mataija - 1 Voditelj Službe za sigurnost prometa otkrio detalje strašne nesreće u kojoj je poginulo dijete te poručio: "Nesreće su se dogodile zbog teških prekršaja"

Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za sva vozila: autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), na mostu Dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku (obilazak cestom Lozica-Mokošica-Sustjepan), na Paškom mostu.

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na državnoj cesti Udbina-Klapavice (DC1 ) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga te brzoj cesti Solin-Klis (DC1) zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna zimska oprema u Lici.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres -Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Pula-Zadar, Split-Hvar-Korčula, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split.

U prekidu su i trajektna linija: Sumartin-Makarska. 

Zbog loših vremenskih uvjeta uvodi se raniji povratak M/B Sveti Salvestar na državnoj liniji br. 612 s polaskom u 9,30 sati iz uvale Porat >Luka Komiža.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.