Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nesretnu je ženu prilikom branja šparoga za potkoljenicu ugrizla zmija otrovnica - poskok.


Počela je sezona proljetnih šetnji u prirodi i šumama, branje šparoga i drugih proljetnica. No svaka aktivnost u prirodi može rezultirati neželjenim susretom sa zmijom otrovnicom. Upravo se to dogodilo Mirjani Pupovac iz Suhovara kraj Zadra.

Zmije im se provlače kroz pukotine i prozore kuće, vise s greda: 'Prva ju je vidjela kći. Sva se tresla'

Vezani članci Muškarac u Zadru prijeti da će se baciti sa zgrade (Foto: Zadarski.hr) - 3 Sišao s krova i rekao "bok": Uhitili muškarca iz Zadra koji je prijetio da će skočiti, a zatim pobjegao Slika nije dostupna Ugrizla ga riđovka, do bolnice morao sam jer hitna nema za gorivo

"Brala sam šparoge oko 300 metara od kuće gdje ih uvijek berem. Tek sto sam nabrala šačicu, stala sam zmiji na rep pa me ugrizla. Mislila sam da je trn, ali sam je vidjela onako dugačku i debelu, šarenu, kako gmiže dalje", rekla je Mirjana koja je pomoć potražila u obližnjoj ambulanti. Već za pola sata vozilom Hitne pomoći prebačena je na zarazni odjel zadarske bolnice.

Ustanovljeno je da je nesretnu ženu prilikom branja šparoga za potkoljenicu ugrizla zmija otrovnica - poskok.

"Boli, boli! Muka mi je i slabo mi je", rekla je Mirjana Pupavac, prenosi 24 sata.

Nakon što je dobila serum protiv zmijskog otrova ostala je na promatranju u zadarskoj bolnici. Zaliha otrova protiv poskoka, kažu u zadarskoj bolnici, ima dovoljno i to onoga kojeg je proizveo Imunološki zavod. Iz bolnice također napominju kako je ovo prvi slučaj ugriza otrovnice, dok prošle godine nije bio zabilježen ni jedan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook