Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za svaki glas

Sprema se nova suradnja na desnici: "Jako smo blizu dogovora..."

Mislav Kolakušić i Mario Radić
Mislav Kolakušić i Mario Radić Foto: Cropix
Domovinski pokret pri kraju je dogovora sa strankom Pravo i pravda o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore.

Hrvatski europarlamentarac Mislav Kolakušić, koji je s Ivanom Viliborom Sinčićem i Ivanom Lovrinovićem nedavno osnovao stranku Pravo i pravda, će na nadolazeće parlamentarne izbore mogao izaći s Domovinskim pokretom.

"Jako smo blizu dogovora s Kolakušićem i njegovom strankom. Sve ćemo naše koalicijske partnere predstaviti u subotu, na skupu Domovinskog pokreta u dvorani 'Vatroslav Lisinski'. Svi koji dođu, u koaliciji su s nama, ostali nisu. U svakom slučaju, imat ćemo više koalicijskih partnera", za Novi list je rekao zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić.

"Ozbiljni smo ljudi, radili smo ankete i shvatili da bi koalicija DP-a i Pravo i pravda bila dobro prihvaćena među biračima. Mi dijelimo puno stavova, u vezi poljoprivrede, antimigrantske politike, rodne ideologije, zelene agende. Više-manje sve o čemu je u ovih pet godina Kolakušić pričao u Europskom parlamentu, mi potpisujemo", dodao je Radić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović objava na facebooku Nova Milanovićeva objava: "I dok Plenković i sada u Briselu poslušno šuti..."

Novi list također piše da Kolakušića, međutim, zapravo želi dobiti još jedan zastupnički mandat u Europskom parlamentu. Ako uspije ući u Sabor, svoj će mandat prepustiti nekom drugom sa zajedničke izborne liste, a zauzvrat će biti prvi na listi s DP-om za izbore za Europski parlament, koji se održavaju 9. lipnja.

Lacković ide na izbore s Domovinskim pokretom

S Domovinskim pokretom na izbore će u IV. izbornoj jedinici izaći nezavisna lista Željka Lackovića, koji je još nedavno najavljivao izlazak na izbore pod okriljem nove političke opcije koja se trebala zvati Nezavisni.

U međuvremenu, kako je Hini rekao Lacković, aktualni predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca i bivši saborski zastupnik, na terenu je bilo teško ostvariti prvotnu zamisao pa se odlučio sam sa svojom listom nametnuti biračima IV. izborne jedinice.

Pročitajte i ovo Josip Manolić SIMBOL DUGOVJEČNOSTI Joža Manolić slavi 104. rođendan! "Tata je dobro"

Ipak, kalkulacije su pokazale da je izgledniji put do Sabora s Domovinskim pokretom s kojim je u svojoj izbornoj jedinici sklopio političko partnerstvo.

"Vjerujem da će nam birači ukazati povjerenje", izjavio je Lacković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene