Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mirando Mrsić, zastupnik SDP-a, pripremio se za postavljanje pitanja premijeru Andreju Plenkoviću pa je tako donio i posebnu snimku.


Mirando Mrsić, zastupnik SDP-a i bivši ministar rada, konstatirao je da Vlada u okviru administrativnog rasterećenja poduzetnika kojima bi trebalo ostati 1,5 milijarde kuna godišnje čak 80 posto sredstava planira uštedjeti na zaštiti na radu.

"Uštedjet ćete na zdravlju radnika. Plan je suprotan onom što radi EU. Vlada je skalpelom krenula na sustav koji se bavi ljudima i njihovim zdravljem. Hoćete li biti osobno odgovorni zbog povećanog broja ozljeda pa i smrti na radnom mjestu?", upitao je Mrsić Plenkovića na akutalnom prijepodnevu u Saboru.

Premijer mu je kazao: "Nemojte biti tako dramatični i pesimistični da će se povećati broj smrti na radnom mjestu zbog rasterećivanja gospodarstva. Nitko nije imao za cilj ugroziti javno zdravstvo ili sigurnost naših sugrađana."

Mrsić mu je kazao da smanjuje broj pregleda za radnike koji rade u buci, a onda mu je preko mobitela pustio snimku, možemo pretpostaviti, s nekog gradilišta, a pritom je nastavio i govoriti što se, naravno, nije čulo.

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner upozorio ga je da je svojim potezom sigurno dobio pozornost medija, što mu je, dodao je, očito i bio cilj, ali da bi onda netko drugi idući put mogao pustiti svoju omiljenu pjesmu ili slično što nije na razini Sabora.
 

Vezani članci Natalija Martinčević Martinčević: "Ako dođe do suradnje s Čehokom, prestaje suradnja u Saboru. To sam danas potvrdila", Bačić: "Nadići ćemo ovaj problem" Ivan Klešić, glavni državni revizor DORH podignuo 23 optužnice protiv političara i stranaka: Godišnje zbog korupcije nestaje oko 120 milijardi eura