Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio video

Bulj traži vojsku na granicama: "Stanovnici Zagore žive u strahu. Ilegalni imigranti postaju sve agresivniji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bulj kaže da je zakonom iz 2016. omogućeno da vojska pomaže policiji na granicama. Misli da je došlo vrijeme za to jer, tvrdi, sve je veći broj incidenata migranata.

Mostov član saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miro Bulj na svom profilu na Facebooku objavio je kako želi vojsku na granicama. Tvrdi kako su stanovnici Zagore u sve većem strahu jer, kako kaže, ilegalni migranti postaju sve agresivniji. Nekoliko incidenata, kaže, dogodilo se u posljednjih nekoliko dana. 

Pročitajte i ovo Početak 19. sjednice Hrvatskog sabora Propusna granica Žestoko u Saboru! Desnica zaziva vojsku na granicama, lijevi uzvraćaju: "Što će tamo, pucati po ljudima?" Provala migranata u dom Najnoviji slučaj Migranti provalili u planinarski dom blizu Sinja: "Zatekao sam ih gore 15-ak, uglavnom mlađe dobi"

Naveo je primjer koji istražuje i policija. Muškarac (77) tvrdi da su mu u nedjelju 30. kolovoza, za sada nepoznati muškarci zaprijetili oružjem dok se vraćao iz Republike Hrvatske u Republiku BiH, gdje trenutačno boravi, te ga prisilili da ih odvede kroz šumu. 

"Starijeg čovjeka zarobili su pištoljem i tako ga nekoliko sati vodili kroz šumu. Neki dan su u Imotskome ukrali auto i vozili ga do Sinja, gdje su bježali policiji kroz crveno svjetlo. Nedaleko od Sinja sletjeli su autom. Imamo primjer prije dan-dva, kad je čovjeka s Trilja, koji je uz granicu sam radio građevinske radove, napao migrant s letvom. Da nije pobjegao do granične policije, tko zna kako bi završilo", tvrdi Bulj. 

"Od 2016. godine zakonom je omogućeno da Hrvatska vojska izađe na granicu. Stoga pozivam premijera, ministra unutarnjih poslova da zaštite hrvatske građane u Dalmatinskoj zagori i Dalmaciji, HV ima tu obvezu i sposobnost da pomaže policiji u čuvanju granice jer policija nema dovoljno ljudstva", dodao je Bulj, koji strahuje od novih ulazaka migranata koji su trenutačno u BiH.

Naglasio je kako je problem tim veći jer je počela školska godina te mnoga djeca stopiraju do škole, ali da je u strahu i sve starije stanovništvo u tim mjestima. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene