Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objasnili nesporazum

''Iskočili su pred mene naoružani migranti'': Splitska policija ipak istražuje slučaj na granici s BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko-dalmatinska policija ipak istražuje slučaj 77-godišnjeg muškarca koji tvrdi da su ga u nedjelju popodne migranti prisilili da ih vodi kroz šumu.

''U odnosu na zaprimljenu prijavu 77-godišnjeg muškarca da su mu u nedjelju 30. kolovoza, za sada nepoznati muškarci, oko 15 sati navodno zaprijetili oružjem, dok se vraćao iz Republike Hrvatske u Republiku BIH gdje trenutačno boravi te ga prisilili da ih odvede kroz šumu, provodimo kriminalističko istraživanje'', priopćila je Splitsko-dalmatinska policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Policija je ranije rekla da takvu prijavu nisu dobili, a danas su objasnili kako je došlo do nesporazuma.

''Prema prvim zaprimljenim informacijama sve je upućivalo na to da s navedeni događaj odvio na području Bosne i Hercegovine te je u suradnji s nadležnim tijelima Bosne i Hercegovine započeto kriminalističko istraživanje. Daljnjim provođenjem mjera i radnji u cilju utvrđivanja svih bitnih činjenica policijski službenici jučer tijekom dana obavili su detaljan razgovor s oštećenim, te su s njim izašli na mjesto događaja kako bi utvrdili gdje se točno događaj dogodio. Obavljenim očevidom utvrđeno je da se događaj najvjerojatnije dogodio uz samu granicu i to nekih 50 metara u Republici Hrvatskoj'', objasnila je policija.

Vodio ih je kroz šumu nekoliko sati

Dalmatinski portal piše da su maskirani migranti od kojih je jedan imao pištolj na granici natjerali 77-godišnjaka da ih vodi kroz šumu nekoliko sati zbog čega je, pišu, zaradio ogrebotine i doživio šok.

''Istina je, skočili su preda me s pištoljem. 'U šumu', kazali su mi. Rekli su da su migranti. Išao sam ih odvesti preko vodovoda, ali su mi naredili da ih vodim kroz šumu. Trebao sam ih odvesti do Vukića stina. Bila su dvojica, maskirani su bili, ovaj što je govorio bosanski je imao pištolj. Taj je bio bez brade, dok je drugi bio bradat, radi se o mlađim ljudima. Inzistirali su da ih vodim kroz šumu, a to je meni bilo teško, izgrebao sam se cijeli'', ispričao je oštećeni za Dalmatinski portal. Dodao je da je agonija trajala šest sati, te da su u ponedjeljak ujutro kod njega bile i hrvatska i bosanska policija.

Utvrđuju se sve okolnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene