Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prije užeg kabineta Vlade

Divjak o Ćorićevu postupku i njegovu posipanju pepelom: "Mislim da je dobro što se kolega ispričao"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak prije užeg kabineta Vlade komentirala je povratak djece u školu. Dodala je i kako smatra da je dobro što se ministar Ćorić ispričao.

Divjak je na novinarska pitanja odgovarala prije užeg kabineta Vlade. Kako je rekla, povratak djece u školu u velikom je postotku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POZIV NA RAZUM Ćorić: ''Oni koji budu lovili u mutnom pri prelasku na euro moraju biti raskrinkani'' Tomislav Ćorić PODUZETNICI NA RUBU Ćorić: ''Vlada neće pokrivati račune plinara. Računi građanima 1. travnja neće skočiti pet puta, neće ni 100 posto''

"Mi smo već prvi dan rekli da smo imali jako veliki odaziv. 80 posto na razini Hrvatske, najmanje u Gradu Zagrebu - 61 posto, pa onda Splitsko-dalmatinska županija - 74 posto, pa do sjevera Hrvatske, gdje je 94 posto u Varaždinskoj županiji", kazala je Divjak.

"Što se tiče nastavka tjedna, podatke ćemo dobiti tijekom tjedna. Ono što je važno, pojačan je interes roditelja, pa čak i tamo gdje možda prvi dan nisu bila djeca u školi. Roditelji su najavili za jučerašnji i današnji dan da će djeca doći. Mi ćemo sigurno ovog tjedna imati jednu potpuno regularnu situaciju s brojem djece u razrednoj nastavi", objasnila je.

Nema potrebe pratiti što se piše u tajnim grupama

Navodi da o sebi čita i govore joj u lice, i to ne samo novinari. "Govore mi ljudi, ali i kojekakvi likovi, da budem iskrena, uživo. Tako da ja nemam potrebu pratiti što piše u posebnim tajnim grupama. Imala sam priliku scenski nastup jednog župana iza leđa pa evo, to je to što se tog tiče. No šalu na stranu, mislim da je dobro što se kolega Ćorić ispričao", zaključila je Divjak.

Naime, Ministar Tomislav Ćorić ponovno je objašnjavao zašto je otkrio što je novinar N1 televizije Hrvoje Krešić pisao u privatnoj novinarskoj grupi. Rekao je da mu je žao i da se nada da se neće ponoviti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene