U Svetom Iliji danas je započela gradnja Osnovne škole Vladimir Nazor. Tim su povodom tamo bili premijer, resorni ministri i varaždinski župan koji pred kamerama nije skrivao dosadu onim što se događa.

Galerija


Dok je Divjak govorila pred kamerama o tome što očekuje djecu i njihove roditelje te o povratku učenika u škole, varaždinski župan Radimir Čačić pripremio je novinarima pravi mali preformans.

Počeo se smijati, češkati po glavi, odmahivati glavom uz grimase... Potom je gledao u daljinu, u nebo, zakolutao očima nekoliko puta, a onda je izvadio olovku i počeo pisati po dlanu.

Kad je izgubio strpljenje, Čačić je počeo plaziti jezik i rukama pokazivati koliko mu je dosadilo pričanje ministrice. Nakon što mu se Divjak ispričala jer je oduljila pred kamerama, reagirao je odmahivanjem glave i ruku.

Inače, premijer Plenković, ministri Divjak i Štromar bili su prisutni početku izgradnje Osnovne škole Vladimir Nazor u Svetom Iliji. Ministrica Divjak odgovarala je na pitanja novinara o povratku djece u škole, temi koja je ovih dana goruća među učenicima i roditeljima u Hrvatskoj.