Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Tu smo zbog korisnika'

Ministrica Juretić posjetila ustanove socijalne skrbi u Brodsko-posavskoj županiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić u petak je u Brodsko-posavskoj županiji obišla nekoliko institucija i udruga koje koriste proračunska sredstva resornog ministarstva, a ustvrdila je kako njezin posjet nije dio predizborne kampanje.

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić u petak je u Brodsko-posavskoj županiji obišla nekoliko institucija i udruga koje koriste proračunska sredstva resornog ministarstva, a odgovarajući na pitanja novinara u Slavonskome Brodu ustvrdila je da njezin posjet nije dio predizborne kampanje, no uvjerena je da će na čelu Ministarstva i u novom sazivu biti netko iz HDZ-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posjet Splitu MINISTRICA TVRDI: 'Za civilni sektor ima novca' Slika nije dostupna Tema siromašna djeca ZANIMLJIVO NA POTPISIVANJU UGOVORA Ministrica se zanijela, pa reagirao SDP-ovac

"Hoću li ja biti ta osoba ne znam. Ničem se ne nadam jer o tome uopće ne razmišljam," rekla je ministrica Juretić na pitanje novinara nada li se da će ona biti i ministrica u mandatu nove vlade nakon izbora. "Vjerujem da će HDZ staviti kvalitetne ljude za koje će građani sa zadovoljstvom glasati. One koji će nešto novo donijeti i ispuniti sve ono što obećamo", rekla je Juretić dodajući da će raditi do zadnjeg.

"Poruka ovog posjeta je da su Ministarstvo i svi djelatnici tu zbog korisnika. Od prvog dana želja mi je obići sve centre za socijalnu skrb, kako bih znala o čemu se priča kad dobijemo neke zahtjeve za suglasnost ili kad dobijemo pritužbe", kazala je.

U povodu kritika zbog odustajanja od uvođenja potpora za novorođene bebe u visini 1000 eura, rekla je da se zapravo odustaje od pomoći. "Mislim da će predsjednik HDZ-a gospodin Plenković ovih dana izaći sa širim programom mjera. Ova od 1000 eura je bila samo jedna, a cilj je donijeti i druge razne demografske poticaje", rekla je te pojasnila kako će se novi zakon retroaktivno odnositi i na bebe rođene od 1. rujna.

Vezano uz skrb za starije i nemoćne ministrica je istaknula kako je Ministarstvo odobrilo prvu potporu za skrb o devet osoba s Alzheimerovom bolesti o kojima skrbi udruga iz Slavonskog Broda.

Posjetila je i slavonskobrodski Dom za stare i nemoćne, koji je u vlasništvu Brodsko-posavske županije i trenutno skrbi o 232 štićenika. Marija Filipović, ravnateljica Doma rekla je kako je interes za smještaj starijih osoba u ovu ustanovu vrlo veliki, trenutno ih je 1200 na listi čekanja, a godišnje prime tek 60 novih korisnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene