Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)

Spreman je i krizni tim za psihološko savjetovanje koje u svakom trenutku može biti na raspolaganju školi ako ga škola i zatraži, poručili su iz Ministarstva.


O slučaju vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi Pučišća na Braču gdje je 12-godišnjaka izudarao kolega iz razreda, oglasila se i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Vezani članci Pas, ilustracija (Foto:Pixsell,Davor Javorović) Trudnica i njezin dečko u Rusiji osuđeni zbog ubojstva psa: Željela je pojesti meso za liječenje tuberkuloze Blaženka Divjak (Foto: screenshot) Ministrica Divjak posipa se pepelom nakon reakcija na račun lektire: "Shvatila sam poruku i uvažit ću kritike"

"Moramo svi zajedno, od roditelja preko škola do institucija, uložiti dodatne napore da kroz nove projekte i programe snažnije adresiramo tu temu u društvu, a posebno u školama. Ministarstvo je zatražilo očitovanje od škole kako bi dobilo punu informaciju, a spreman je i krizni tim za psihološko savjetovanje koje u svakom trenutku može biti na raspolaganju školi ako ga škola i zatraži. U ovom konkretnom slučaju posebno je važno uključivanje roditelja u rješavanje problema i savjetovanje," navodi se u priopćenju Ministarstva.

Podsjetimo, prošlog petka u školi u Pučišćima na Braču učenik 6. razreda napao je drugog dječaka. Prema priči njegove majke, napadnuti je dječak nakon više primljenih udaraca pao na tlo tresući se dok mu je na usta izlazila pjena. Još uvijek je u bolnici u Splitu.