Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stradao 12-godišnji dječak

Ministrica Divjak o vršnjačkom nasilju na Braču: "Od škole smo zatražili očitovanje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spreman je i krizni tim za psihološko savjetovanje koje u svakom trenutku može biti na raspolaganju školi ako ga škola i zatraži, poručili su iz Ministarstva.

O slučaju vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi Pučišća na Braču gdje je 12-godišnjaka izudarao kolega iz razreda, oglasila se i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Pročitajte i ovo Ilustracija sve više kriminala u Regensburgu Ravnatelj upozorio roditelje da ne puštaju kćeri same u školu, pojačavaju se policijske snage Ilustracija Sve se istražuje Htio izbosti profesoricu: Skandal u školi u Subotici, učenik suspendiran zbog navodnih prijetnji

"Moramo svi zajedno, od roditelja preko škola do institucija, uložiti dodatne napore da kroz nove projekte i programe snažnije adresiramo tu temu u društvu, a posebno u školama. Ministarstvo je zatražilo očitovanje od škole kako bi dobilo punu informaciju, a spreman je i krizni tim za psihološko savjetovanje koje u svakom trenutku može biti na raspolaganju školi ako ga škola i zatraži. U ovom konkretnom slučaju posebno je važno uključivanje roditelja u rješavanje problema i savjetovanje," navodi se u priopćenju Ministarstva.

Podsjetimo, prošlog petka u školi u Pučišćima na Braču učenik 6. razreda napao je drugog dječaka. Prema priči njegove majke, napadnuti je dječak nakon više primljenih udaraca pao na tlo tresući se dok mu je na usta izlazila pjena. Još uvijek je u bolnici u Splitu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene