Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministarstvo: Zatvorenici u Lepoglavi prekinuli prosvjed

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatvorenici lepoglavske kaznionice koji su nezadovoljni zatvorskim uvjetima proteklih tjedan dana odbijali raditi i uzimati hranu danas su prekinuli svoj miran prosvjed, izvijestila je Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa.

U Upravi tvrde da su svi zatvorenici danas ručali, a da će s radom nastaviti od petka 23. svibnja.

Pročitajte i ovo Riječki karneval Filmski scenarij Nevjerojatan plan za bijeg iz zatvora u Rijeci: Iskopali tunel, htjeli se izgubiti među maškarama Slika nije dostupna Ljubav jača od svega Doznajte kako izgleda vjenčanje u zatvoru!

Zatvorenici su prekinuli prosvjed nakon sastanka s državnim tajnikom Ministarstva pravosuđa Ivanom Damjanovićem, predstavnicima Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav, Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava i pučkim pravobraniteljem Juricom Malčićem, a "obzirom na iskazano razumjevanje i poduzete konkretne aktivnosti za poboljšanje stanja vezanog uz prenapučenost Kaznionice, prehranu, socijalnu skrb i tretman", stoji u priopćenju.

Od 770 zatvorenika u Lepoglavi u prosvjedu ih je od prošlog tjedna sudjelovalo 300-tinjak.

Zbog prenapučenosti i loše hrane posljednja dva dana prosvjeduje i oko 150 zatvorenika u zagrebačkom zatvoru u Remetincu. O njima i stanju u Remetincu, u kojemu je smješteno oko 800 zatvorenika, u priopćenju Uprave za zatvorski sustav nema riječi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene