U Supetru na Braču su prosvjedovali roditelji djece s poteškoćama u razvoju koji traže besplatan trajektni prijevoz za djecu sa svih hrvatskih otoka prilikom odlaska na terapije na kopno.

Galerija


Iz udruge Brački pupoljci nezadovoljni su prijedlogom Ministarstva prometa kojim bi se išlo u izmjene cijelog Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu. Novoj TV iz Ministarstva prometa odgovorili su da su pronašli privremeno rješenje do cjelovite izmjene Zakona.

Vezani članci Tučnjava u Supetru (Foto: Facebook/DVD Supetar) Za napad u Supetru uhićen još jedan 19-godišnjak Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Kuščević pomogao mladiću odgovornom za incident na Braču: "Pomažem svim hrvatskim državljanima"

"Za vrijeme do donošenja navedenog Zakona i njegove primjene ovo Ministarstvo će izdati preporuku javnim brodarima (Jadrolinija i Rapska plovidba d.d.) da djeca s teškoćama u razvoju s prebivalištem na otoku ostvare pravo na povlašteni tj. besplatni prijevoz sve dok se ne počnu primjenjivati odredbe novog Zakona", stoji u odgovoru Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

U borbi s okrutnom stvarnosti treba pomoć: Bivšem finalistu Supertalenta hitno je potreban osobni asistent

Novi potres u Kaliforniji: Bio je deset puta jači nego dan ranije, kuće su se stresle, izbili požari, ozlijeđen vatrogasac