Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako ih imate, bacite ih

Zbog prekomjernog sulfita s polica trgovina povučene kozice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da se zbog povećanog sadržaja sulfita, opozivaju kozice EXQUISIT GARNELEN u pakiranjima od pola kilograma proizvođača Warenhandel Gmbh & Co. s rokom do 30. travnja 2019., koje na tržište stavlja Kaufland Hrvatska k.d. Zagreb.

Hrana koja sadrži količine sumpornog dioksida veće od dozvoljenih može izazvati alergijske reakcije odnosno intoleranciju. U osjetljivih osoba može uzrokovati glavobolju i mučninu. Oboljeli od astme mogu dobiti napad takozvane sulfitne astme, a može uzrokovati i povišenje tlaka, emfizem, crvenilo i konjunktivitis.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Idealno predjelo Rižoto od škampi, kozica i divljih šparoga Slika nije dostupna Obavezno podliti vinom Rižoto od škampi, kozica i divljih šparoga

EXQUISIT GARNELEN su sirove u ljusci bez glave, 500 g, glazirane, pojedinačno pakirane (30 – 41 komad u pakiranju), LOT broja L131874.

Proizvođač je Warenhandel Gmbh & Co. KG, Postfach 1253, Njemačka, a na tržište stavlja Kaufland Hrvatska k.d. Zagreb. Proizvod nije u skladu s uredbom 1333/2008 o prehrambenim aditivima i 1129/2011 o izmjeni Priloga II. Uredbi (EZ) br. 1333/2008 Europskog parlamenta i Vijeća o popisu Unije prehrambenih aditiva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene