Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavezno podliti vinom

Rižoto od škampi, kozica i divljih šparoga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovaj lagani mediteranski rižoto može biti odlična uvertira za finu riblju večeru.

Sastojci:

Pročitajte i ovo CEZIH ponovo neće biti dostupan zbog planiranih radova NIJE PRVI PUT Pacijenti neće moći do uputnica i recepata: CEZIH prestaje s radom, objavljeno do kada Kazna za branje šparoga - 2 Vrtoglave cijene Ako planirate brati šparoge, nabavite dozvolu jer bi bez nje mogli dobiti kaznu: Ipak, postoji dobra vijest

400 g riže
500 g očišćenih repića škampi i kozica
2 stručka dviljih šparoga
1 glavica crvenog luka
3 češnja češnjaka
0,5 l ribljeg temeljca
1,5 dl bijelog vina (suho slatko)
maslinovo ulje, sol, bijeli papar, maslac, peršin, timijan

Priprema:

U širokoj i dubljoj tavi na maslinovom ulju i malo maslaca lagano popržite luk i češnjak, kada zažute dodajte škampe i kozice, malo posolite i popaprite. Zatim podlijte s vinom i sve zajedno pirjajte. Kada vino malo ispari dodajte rižu i dalje pirjajte dok se riža ne zacakli. Zatim dodajte lagano blanširane vrhove divljih šparoga, podljevajte temeljcem dok se svi sastojci ne povežu i po želji još začinite. Pred sam kraj dodajte žličicu maslaca, pospite s peršinom i timijanom i poslužite.

( Temeljac možete skuhati od kliješta i olupina preostalih od čišćenja škampi i kozica. A ako želite ubrzati proces kuhanja, rižu možete u drugoj posudi skuhati do pola i samo ukuhavanjem svih sastojaka zajedno završiti jelo)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene