Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Poduzete sve mjere"

Ministarstvo obrane nakon nevremena na Lučkom: "Provjerit ćemo helikoptere Mi-171Sh, u ponedjeljak će biti operabilni"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane oglasilo se o jučerašnjem nevremenu koje je napravilo veliku štetu na letjelištu Lučko gdje se nalaze i četiri vojna helikoptera Mi-171.

Snažna oluja sinoć je napravila veliku štetu na hangaru i brojnim letjelicama na letjelištu Lučko. 

Pročitajte i ovo Olujno jugo na području Splita - 2 Snažno jugo Obustavljena plovidba katamarana i mnogih trajekata u okolici Splita: Pogledajte o kojim se linijama radi Poplava u Francuskoj Velika tragedija Oca i dvoje djece odnijela poplava dok su pokušavali prijeći most: Sedmero ljudi nestalo u velikoj oluji koja je pogodila europsku zemlju

Na upit Dnevnika Nove TV o stanju četiri vojna helikoptera Mi-171Sh, iz MORH-a su poručili da će Hrvatsko ratno zrakoplovstvo provoditi provjere propisane tehničkom dokumentacijom u slučaju vihora i tuče.

"Očekuje se da će tijekom sutrašnjeg dana dva helikoptera biti provjerena i operativna, a sredinom tjedna i druga dva helikoptera na letilištu Lučko. Ističemo kako je sukladno meteorološkim prognozama i najavama za loše vrijeme Hrvatsko ratno zrakoplovstvo poduzelo sve mjere predostrožnosti u cilju zaštite helikoptera. Helikopteri su bili propisano zaštićeni i osigurani.

Svi su imali navlake protiv tuče na krakovima nosećeg rotora, horizontalnim stabilizatorima i kabinama. Svi krakovi nosećih rotora su bili osigurani od vjetra takozvanim "fiksatorima komandi" i svi krakovi su dodatno bili povezani", poručili su iz MORH-a. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene