Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazne i do milijun kuna

Kreću inspekcije za kršitelje rokova plaćanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo financija kreće u lov na neplatiše. Inspektori će u potragu za onima koji krše rokove plaćanja već na jesen.

Morat će pokucati čini se i na svoja vrata, jer kršitelja zakona ima i u državnim redovima. Iako su rokovi za plaćanje skraćeni početkom ove godine, malobrojni ih se pridržavaju. Prekoračenja dužniku mogu se skupo naplatiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kazne i do milijun kuna Odzvonilo ostavljanju lipa blagajnicama! Slika nije dostupna Vlasnici ogorčeni Zadar: Inspekcija zapečatila kafić zbog viška od 128 kuna

Neplaćeni račun u iznosu od 10 tisuća kuna s prekoračenjem roka plaćanja od 25 dana nakon obračuna zatezne kamate, te pribrajanja naknade za dug, penje se na 10 387 i pol kuna. Na milijunskim iznosima nula je puno više, no rijetki idu u prisilnu naplatu.

Vlada zato na jesen šalje inspekcije. Kazne za neplatiše bit će i do milijun kuna. Cilj je smanjiti nelikvidnost, koja je 35 milijardi kuna, oko 8 milijardi manje nego lani. Manje je i blokiranih poslovnih subjekata za oko 11 tisuća. Još ih ima više od 61 tisuće.

Prednjači građevinarstvo s gotovo 9 milijardi kuna neplaćenih računa. U trgovini se duguje 8, a u prerađivačkoj industriji 4 milijarde kuna. Vlada je obećala srezati nelikvidnost do kraja godine na 20 milijardi kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene