Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je na adresu predsjednika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislava Josića stiglo prijeteće pismo, s oštrom se osudom javilo Ministarstvo branitelja.


Ministarstvo branitelja reagiralo je na prijetnje smrću upućene Tomislavu Josiću, predsjedniku Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, koji je o tome policiju obavijestio jučer ujutro.

Vezani članci Slika nije dostupna Ozlijeđeni je branitelj stabilno, vukovarski Stožer će tužiti policiju Slika nije dostupna Gradonačelnik Sabo iznio novi prijedlog o ćirilici u Vukovaru

'Najoštrije osuđujemo prijetnje smrću upućene gospodinu Tomislavu Josiću, vukovarskom branitelju i devetomjesečnom zatočeniku srpskih koncentracijskih logora. S posebnim, pak, gnušanjem i prezirom osuđujemo prijetnje upućene djeci i obitelji gospodina Josića', navodi Ministarstvo u priopćenju.

>> Na obavijesnom razgovoru i Franjo Šoljić, policija tvrdi da nije priveden zbog dvojezičnih ploča

'Želimo istaknuti kako u Hrvatskoj 21. stoljeća ne postoji apsolutno niti jedan jedini razlog zbog kojeg bi se različitost u mišljenjima, stavovima ili nazorima trebala rješavati prijetnjama i ucjenama. Za Ministarstvo branitelja i za cijelu Vladu Republike Hrvatske, problemi i sporovi se rješavaju slobodnim razgovorom, kvalitetom argumenata i spremnošću na kompromis. Svatko tko to ne razumije i tko prijetnjama, ucjenama ili manipulacijama rješava probleme ne razumije bit demokratskog procesa i predstavlja neposrednu opasnost za cijelo društvo', dodaje se u priopćenju.

Ministarstvo branitelja je pozvalo sve nadležne institucije da prijetnje upućene Josiću i njegovoj obitelji shvate krajnje ozbiljno i odgovorno te da počinitelja ili počinitelje tog 'čina sijanja straha' primjereno sankcioniraju.

Tomislav Josić je prijetnje vukovarskoj policiji prijavio u četvrtak ujutro. Zaprimio je prijeteće anonimno pismo iz Petrinje, u kojem ga se proziva da je 'nasljednik Ante Pavelića i prvog predsjednika Franje Tuđmana', a u pismu se spominju i njegova djeca.

Autor prijetnje Josiću poručuje kako se 'ekipa već digla i kako je gotov'. Prijava je proslijeđena Državnom odvjetništvu i sisačko-moslavačkoj policiji koja bi trebala utvrditi identitet zasad nepoznatog pošiljatelja.

Tomislav Josić poručio je da se nikoga ne boji, da radi po svojoj savjesti, uvijek javno i transparentno, a pismo je nazvao kukavičkim činom. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook