Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr)

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je objavu zastupnika Živog zida Ivana Pernara, koji je rekao da gripu treba liječiti pojačanim uzimanjem vitamina C.


"Neuobičajeno je, prilično ozbiljno i neprimjereno. Može se reći da je to u najmanju ruku čudnovato i za osudu", rekao je Kujundžić.

Vezani članci Milan Kujundžić i Andrej Plenković (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Završila maratonska rasprava o povjerenju Kujundžiću, glasanje u petak Iznošenje Ivana Pernara iz sabornice (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Drama u Saboru: Nakon svađe s Jandrokovićem Pernara opet iznijela saborska straža

Upitan radi li se o nadriliječništvu, Kujundžić je odgovorio: "Tako je, tim više što to govori netko iz institucije koja se zove Hrvatski sabor", prenosi N1.

Pernar je na svom službenom profilu na Facebooku objavio kako savjetuje ljudima da se od gripe liječe isključivo pojačanim uzimanjem doza vitamina C.

I nakon brojnih primjedbi i prozivki, Pernar ne odustaje. Objavio je niz tekstova koji navodno potvrđuju uspješnost liječenja pojačanim dozama C vitamina te poručio:

''Da sam znao kolika ih panika hvata od najobičnijeg vitamina C, davno bih rekao ljudima za njegovo djelovanje protiv gripe ili prehlade.

Najviše od svega raduju me poruke i komentari ljudi koji su se riješili kašlja (prehlade) ili ublažili simptome gripe zahvaljujući tom jeftinom i lako dostupnom dodatku prehrani.

Još jednom ponavljam da kad imam prehladu ili simptome gripe, uzimam po trećinu čajne žličice tri puta na dan, rastopim vitamin C u vodi, popijem i kašalj prestane. U pravilu ga dva dana tako uzimam ako imam respiratornih problema.

Ima ga u raznim pakovanjima, a može se i u ljekarnama naći'', napisao je Pernar.

Na snazi najviši stupanj opasnosti od lavina, u Austriji snijeg potpuno odsjekao od svijeta čak dvije tisuće ljudi

Svojedobno najveći: Prekooceanski div koji je uzeo žrtve prije nego što je zaplovio