Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Vladina aviona

Ministar uprave: "Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa stavlja se u funkciju politike"

Ministar uprave Lovro Kušćević (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar uprave Lovro Kušćević (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar uprave Lovro Kušćević (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa počelo istraživati je li Vladin avion korišten u stranačke svrhe, ministar uprave Lovro Kuščević oštro je kritizirao Povjerenstvo.

Kaže da je zabrinut, jer se, tvrdi, u pravničkim krugovima preispituje kvaliteta njihovih odluka. Poručuje da se trebaju držati zakona, a ne politizirati. Povjerenstvo je najavilo da će tražiti račune putovanja HDZ-ove delegacije u Helsinski, na skup Europskih pučana, kao i Vladina izaslanstva, koje je u isto vrijeme u Finskoj imalo druge obveze. Oporba pak traži da se cijeli slučaj detaljno istraži.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆA JESEN U METROPOLI Cirkus u Skupštini: Traže se ostavke, redaju stanke, SDP se rastao s Možemo, a HDZ-ovcu čestitao rođendan Zoran Milanović DAN GRADA ZAGREBA Milanović o embargu na rusku naftu: "Cijenu će platiti europski građani, a nafta i plin će otići drugdje, jer potražnje ima"

„HDZ prije svega mora podastrijeti račune Povjerenstvu, a onda može javnosti, to bi sigurno bilo u demokratskoj državi poželjno“, kaže SDP-ov zastupnik Joško Klisović.

Ministar uprave Lovro Kuščević smatra da bi povjerenstvo koje bi trebalo biti nepolitično „stavlja u funkciju politike“.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene