Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve veći pritisak

Policija o novom prihvatnom centru za migrante: "Imali bi adekvatnije uvjete za rad"

Aktualno Galerija Damir Butina, granična policija Damir Butina, granična policija Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Granična policija - 5 Granična policija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Granična policija - 4 Granična policija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Granična policija - 3 Galerija 1/7 >>
Najveći Centar za prihvat i obradu migranata u Hrvatskoj trebao bi se nalaziti u Dugom Dolu Općini Krnjak, vijesti su to koje je potvrdio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Glavni Centar za prihvat i obradu migranata u Hrvatskoj trebao bi biti smješten u općini Krnjak, između Karlovca i Velike Kladuše, potvrdio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.  Karlovačka županija suočava se s najvećim migrantskim pritiscima i ilegalnim migrantskim rutama. U utorak su uhićeni rumunjski državljani koji su krijumčarili migrante kod Slavonskog Broda.

Uživo iz Gojkovca gdje su migranti privremeno smješteni javio se reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Pročitajte i ovo Vlasnik psa koji je ugrizao dijete užas u sesvetama Vlasnik psa koji je ugrizao petogodišnjaka: "Dijete se sa psom igra svaki dan". Djed djeteta: "To nije točno, svi smo u strahu"

"Više osoba smješteno je ovdje na području bivše osnovne škole u Gojkovcu. Njih čuva više pripadnika temeljne i interventne policije. Migranti su trenutačno smješteni u tri šatora i oni su pod budnim okom policije", izvijestio je Mikić.

"Ovu lokaciju PU karlovačka koristi isključivo kao lokaciju na kojoj provodimo kratkotrajni smještaj državljana trećih zemalja koji su zatečeni u nezakonitom prelasku državne granice. Dakle, radi se o nekoliko sati koje oni ovdje provedu", rekao je Damir Butina, voditelj službe za granicu PU karlovačke.

"PU karlovačka posljednjih nekoliko mjeseci bilježi konstantan porast broja slučajeva nezakonitih prelazaka državne granice. On konkretno za prvih osam mjeseci ove godine ima povećanje od 210 posto u odnosu na prošlu godinu", rekao je.

"Nezakoniti migranti dolaze iz različitih zemalja s Bliskog istoka, sa sjevera Afrike, Turske, Afganistana, Pakistana... Što se tiče suradnje s institucijama BiH, nekakvih konkretnih rezultata, u ovom trenutku ne osjećamo", objasnio je Butina.

Pročitajte i ovo Athanasios Kaymenakis, odvjetnik hrvatskih navijača u Grčkoj istraga još nekoliko tjedana Odvjetnik o uhićenim Boysima u Grčkoj: "Obratit ćemo se sudu kad budemo sigurni da neke možemo izvući van"

"MUP ozbiljno razmatra i procjenjuje lokaciju Dugi Dol koja bi se koristila za kratkotrajni smještaj i registraciju državljana trećih zemalja koji su zatečeni u nezakonitom prelasku državne granice. Tom lokacijom bismo dobili adekvatnije uvjete, uspjeli bismo također staviti određene kontrolirane uvjete migrantskih kretanja. Ne bi mogli izlaziti iz tog centra. Policijski službenici bi tamo radili s migrantima u strogo kontroliranim uvjetima", istaknuo je Butina. 

"Osim pritiska kroz zelenu granicu na području Maljevca i Cetingrada, karlovačka policija bilježi i porast broja uhvaćenih krijumčara za nekih gotovo 170 posto u odnosu na prošlu godinu", zaključio je reporter.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene