Ministar Ante Kotromanović našao se u problemu jer ne plaća sve režije koje je obavezan po zakonu, kako doznaje Dnevnik Nove TV.


Već nekoliko godina živi u stanu koji kao i ostali stanovi u njegovoj ulici nisu evidentirani u bazi Zagrebačkog holdinga. Inspekcija gradskih službi izaći će na teren i utvrditi razmjere nepravilnosti jer nije riječ o samo jednom korisniku već o svih sedam objekata u ulici.

Kada ministar napuni vrećice s otpadom baci ju u kantu, radnici čistoće odvezu sve na odlagalište, a za tu uslugu ministar ne plati račun.

'Zgrada na adresi koju navodite, nije uvrštena u sustav naplate komunalnih računa, izuzev onih Vododopskrbe i odvodnje, iz razloga jer ni vlasnici ni investitor nisu dostavili Zagrebačkom holdingu podatke koji se sukladno zakonskim propisima trebaju dostaviti u roku od 15 dana od dana nastanka promjene', poručili su iz Holdinga.

Ante Kotromanović, točnije njegova supruga, vlasnica je stana za koji bi komunalne režije da su plaćane iznosile oko 400 kuna. No, nisu jedini koji ne plaćaju - u evidenciji Holdinga, doznajemo nije sedam urbanih vila na istoj adresi. U gradu postoje i druge lokacije s istim problemom.

'Sve svoje obveze redovno podmirujem, pa tako i režijske račune za struju, vodu, plin, tv pretplatu, sve ono što svakog mjeseca dolazi kao obveza. Svi ti računi redovno stižu na adresu na kojoj sam i prijavljen, kao i ostalim stanarima i za njih nije bila potrebna nikakva dodatna prijava', poručio je ministar.

Ministar je danas pokušao riješiti problem. Raspitivao se o tome kako je moguće da on, ali i tridesetak stanara iz iste ulice već godinama ne primaju račun za komunalne usluge. Nejasno je i kako Holding sve to vrijeme ima korisnike kojima za obavljene usluge ne ispostavlja račun.

Vezani članci Tomislav Tomašević Tomašević o otkazima u Holdingu: "Bilo kakvo restrukturiranje mora ići uz jasno definirane kriterije" Holding - 1 Zagrebački holding o otkazima za 42 radnika: "Nužno je restrukturiranje i reorganizacija poslovanja"

Drugi sastanak predstavnika hrvatske Vlade i hrvatskih branitelja

'Nemam informaciju zbog čega Holding nije stanarima slao i račun za komunalnu uslugu, za koji vi pitate i zašto blok tih zgrada nije u njihovoj evidenciji. Ali provjerit ću o čemu je riječ i ukoliko postoji neka obveza s moje strane, naravno da će ona biti riješena', poručio je Kotromanović.

Ministar je stan kupio 2011. godine i nije se prijavio za plaćanje dijela režija. Zbog stečaja tvrtke investitora ministar do ožujka ove godine nije ni mogao upisati vlasništvo nad stanom. Ministar ima rok do kraja godine stan bez obzira glasi li na njega ili na suprugu, upisati u imovinsku karticu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju