Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iza zatvorenih vrata

Drugi sastanak predstavnika hrvatske Vlade i hrvatskih branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S vođama braniteljskog prosvjeda te 60-ak predstavnika braniteljskih udruga na državnoj razini razgovarat će ministri branitelja i obrane Predrag Matić i Ante Kotromanović.

Drugi sastanak predstavnika hrvatske Vlade i hrvatskih branitelja održat će se iza zatvorenih vrata u zgradi Ministarstva branitelja ispred koje 100-postotni invalidi Domovinskog rata, prve skupine i branitelji prosvjeduju još od 20. listopada prošle godine, tj više od 250 dana, tražeći rješavanje problema braniteljske populacije, ostavku resornog ministra Predraga Matića i dvoje njegovih suradnika te donošenje ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Prošao provjeru NATO-a' Matić: Jedva čekam pressicu prosvjednika da saznam o sebi nešto što do sada nisam znao Slika nije dostupna Komentar ministra Matić o uklanjanju šatora branitelja u Savskoj: 'Nisu ni imali razloga za prosvjed'

Otvaranju radnog sastanka nazočit će predsjednik Vlade Zoran Milanović. S vođama braniteljskog prosvjeda te 60-ak predstavnika braniteljskih udruga na državnoj razini razgovarat će ministri branitelja i obrane Predrag Matić i Ante Kotromanović.

Za razliku od sastanka održanog prošli ponedjeljak u Banskim dvorima, mediji neće moći direktno prenositi razgovor, nego će samo prvih pet minuta sastanka biti otvoreno isključivo za fotografe novinskih i foto agencija i televizijske snimatelje (fotografe i snimatelje poziva se da već u 9,30 sati budu u prizemlju Ministarstva).

Inače, na prvom sastanku predstavnici prosvjedničkih vođa iznijeli su predsjedniku Vlade i ministrima svoje probleme poput izdvajanja dijela branitelja iz sustava resornog ministarstva u ministarstvo socijalne skrbi, zatim pitanje mirovina pripadnika HVO-a, popisa pripadnika agresorskih postrojbi i slično.

Na predstojećem sastanku, kako se doznaje u ministarstvu branitelja, razgovarat će se o konkretnim problemima braniteljske populacije, a od vođa prosvjednika u Savskoj 66 nije se mogao dobiti komentira o najavljeno drugom sastanku Vlade i predstavnika braniteljskih udruga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene