Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Halo?

Ministar otkrio hoće li se zabraniti mobiteli u svim hrvatskim školama

Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja, odgovorio je na pitanje hoće li se zabraniti korištenje mobitela u svim hrvatskim školama.

Iako osobno misli da je dobro da djeca u školama ne koriste mobitel, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs ne namjerava uvesti tu zabranu u sve hrvatske škole. 

"Ne razmišljamo o tome da centralnim propisom zabranimo mobitele u školama, ali postoji puno škola koje su, u dogovoru s roditeljima, donijele takav interni propis, što one definitivno mogu. To spada u nešto o čemu škola može dogovorno odlučivati", rekao je Fuchs odgovarajući na pitanje novinara.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Noe "stalno je bio nasilan" Detalji stravičnog ubojstva tiktokerice u Beogradu: "On je manijak, psihopat. Dijete mi je umrlo u najtežim mukama"

Pročitajte i ovo Pronađen nestali mladić nestanak prijavljen prije 8 godina Šokantni obrat u slučaju pronađenog mladića: Majka je cijelo vrijeme lagala

Ministar se osobno slaže s potezom tih škola. "Mislim da je to dobro, da se djeca čim manje bave ekranima, a više druženjima", kaže Fuchs, koji smatra da je korisno da djeca imaju mobitel na putu do škole i iz škole, ali "unutar škole dobro je da se mobitel ne koristi". 

Nizozemska je odlučila da će od iduće školske godine mobiteli biti zabranjeni u učionicama njihovih škola, uz iznimke učenika koji mobitele moraju imati uz sebe zbog zdravstvenih poteškoća ili invaliditeta. Osim mobitela, ta će zemlja zabraniti tablete i pametne satove na nastavi. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene