Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gost večerašnjeg Dnevnika Nove TV je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.


Nezadovoljni seljaci već peti dan blokiraju prometnice u nekoliko županija, a broj prosvjednika raste iz dana u dan.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Jedini tko je u biti protiv izbora je HDZ. To je zato jer će ih izgubiti' Slika nije dostupna 'Što znači vojska na granicama? Pa ne znači da moraju pucati! Uskoro ćemo mi postati žrtve'

Seljaci prosvjeduju zbog pada domaće poljoprivredne proizvodnje i smanjenja proračuna a poljoprivredu u iznosu od dvije milijarde kuna.

Poljoprivrednici, nezadovoljni stanjem u agraru, traže isplatu preostalih poticaja, a prema podacima koje su iznosili predstavnici HPK riječ o još neisplaćenih više od 450 milijuna kuna. Seljaci su nezadovoljni i otkupnom cijenom pšenice od 1,05 kuna po kilogramu, smatraju da ta cijena ne bi smjela biti manja od 1,35 kuna.

Na račun resornog ministra Tihomira Jakovine navodno su stigle i neke prijetnje zbog čega policija dežura pred njegovom kućom.

>> Seljaci na pregovorima: U Ministarstvo poljoprivrede stigao i Slavko Linić

Seljaci ministru zamjeraju, kako kažu, neispunjena obećanja i zato, kako su rekli, više ne žele pregovarati s njim. Na današnje pregovore su tako zvali premijera Zorana Milanovića i ministra financija Slavka Linića.

Razgovor s ministrom Tihomirom Jakovinom u kojem će komentirati aktualnu situaciju sa seljacima pogledajte u Dnevniku Nove TV u 19:15.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook