Čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja uputio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, poručivši da danas slavimo mir i slobodu u Hrvatskoj.

Galerija


"Oluja je simbol zajedništva i junaštva i kruna svih pobjeda u Domovinskom ratu. Ključ pobjede u Domovinskom ratu bili su ljudi, hrabri i odvažni hrvatski branitelji koji su pokazali hrvatsko zajedništvo, snagu i slogu", napisao je Krstičević u čestitki hrvatskim braniteljima, Hrvaticama i Hrvatima.

Ministar je iskazao zahvalnost svim sudionicima operacije Oluja koji su domoljubljem, srčanošću i odlučnošću izborili hrvatsku slobodu i neovisnost, a najveću zahvalu uputio je obiteljima poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja.

Andrej Plenković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Čestitka premijera za Dan pobjede: ''S posebnim pijetetom prisjećamo se svake žrtve utkane za slobodu''

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Predsjednica čestitala Dan pobjede: ''Budimo uvijek neumorni u domoljublju!''

"Hrvatska vojska je danas, jednako kao i hrvatski branitelji u Domovinskom ratu, spremna snažno odgovoriti na bilo koju prijetnju i opasnost i glavni je jamac sigurnosti Republike Hrvatske", napisao je Krstičević, poručivši da danas slavimo mir i slobodu u Hrvatskoj. (Hina)

Prije 24 godine počela je Oluja: Na najvišem vrhu Hrvatske otkriven Spomenik Domovini