Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović čestitala je u nedjelju hrvatskim državljanima diljem domovine i svijeta Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnicu vojno redarstvene operacije "Oluja", pozvavši na neumornost u domoljublju.

Galerija


"Drage Hrvatice i Hrvati i svi hrvatski državljani diljem domovine i svijeta, od srca vam čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!", napisala je predsjednica, dodavši da smo pobjedom u Oluji dosanjali svoj povijesni san slobodne i neovisne Hrvatske i postali punopravni članovi međunarodne zajednice.

Ministar obrane na otkrivanju Spomenika Domovini na Dinari (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) - 4 Ministar obrane Hrvatima čestitao Dan pobjede: ''Oluja je simbol zajedništva i junaštva. Ključ pobjede bili su ljudi, hrabri i odvažni''

''Budimo uvijek neumorni u domoljublju! Izgrađujmo našu lijepu domovinu u zajedništvu, solidarnosti i poštovanju jednih prema drugima, da iz dana u dan bude naprednija i pravednija, onakva kakvom su je sanjali prethodni naraštaji i kakvom su je željeli naši branitelji'', napisala je predsjednica uz poruku "neka nam živi naša voljena domovina Hrvatska!".

Andrej Plenković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Čestitka premijera za Dan pobjede: ''S posebnim pijetetom prisjećamo se svake žrtve utkane za slobodu''

Na današnji dan prije 24 godine počela je završna oslobodilačka vojno-redarstvena akcija Domovinskog rata Oluja u kojoj su nakon četiri godine okupacije pobunjenih Srba oslobođena područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu. U nedjelju je na najvišem vrhu Hrvatske otkriven ''Spomenik Domovini''. (V.P./Hina)

Prije 24 godine počela je Oluja: Na najvišem vrhu Hrvatske otkriven Spomenik Domovini