Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspisan natječaj za novog liječnika

Ministar o doktoru iz Obrovca: ''Nije lako nekoga proglasiti nesposobnim za rad'', Plenković: "To je jedan neobičan slučaj"

Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 1
Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 1 Provjereno
Aktualno Galerija Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 1 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 1 Foto: Provjereno +0 Doktor Goran Jusup (Foto: Provjereno) - 11 Galerija 1/2 >>
Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je slučaj doktora Gorana Jusupa iz Obrovca i objasnio kako će se zbrinuti tamošnji pacijenti.

''To je dolje jedan nesretni splet okolnosti gdje je taj liječnik očito u zadnje vrijeme razvijao bolest i nije funkcionirao'', rekao je ministar Milan Kujundžić komentirajući slučaj kontroverznog doktora Gorana Jusupa kojem se sa zadnjim danom travnja raskida ugovor s HZZO-om.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EPILOG SRAMOTNOG INCIDENTA Podignuta optužnica protiv četvorice zbog napada na novinarku ispred kuće bivšeg ministra Kujundžića Slika nije dostupna NAKON AFERA DORH, USKOK i policija u dvjema zagrebačkim bolnicama, istražuju poteze bivšeg ministra Kujundžića

Dodao je da će pacijentima biti osigurana skrb tako što će biti preraspodijeljeni drugim liječnicima. ''Ministarstvo će naravno dati suglasnost Domu zdravlja za raspisivanje natječaja i zapošljavanje novog liječnika'', rekao je Kujundžić.

Na pitanje je li se sve moglo riješiti prije, Kujundžić je odgovorio: ''Pa gledajte, nije lako nekoga proglasiti nesposobnim za rad''.

Podsjetio je da su u Obrovcu bile inspekcije Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koje su kao jedini problem utvrdile to što nema medicinske sestre.

''On medicinski nije griješio i tu je funkcionirao, ali u socijalnom i formalnopravnom nije'', zaključio je.

Raspisan je natječaj za novog liječnika u Obrovcu, a Dom zdravlja zatražio je suglasnost ministra za zapošljavanje jednog liječnika i medicinske sestre. Od prekosutra će tamo biti upućen netko od postojećih liječnika iz Doma zdravlja koji će se, privremeno, brinuti za preostale pacijente doktora Jusupa. 

Slučaj doktora Jusupa komentirao je i premijer Andrej Plenković. Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Andrija Jarka kako ocjenjuje rad ministra Kujundžića poručio je kako ga je ministar sa slučajem upoznao tijekom vikenda. 

"To je jedan neobičan slučaj. Moram priznati da nisam bio svjestan da se takvo nešto zbiva. Ministar me upoznao sa svime ovaj vikend. Radimo na poboljšanju zdrvastvenog sustava i održivosti. To je jedna od ključnih reformi za koju trebaju napori i sredstva i dulji vremenski period. Mi ćemo na tome nastaviti raditi kao i danas, a ministar ima ključnu zadaću da se bavi s tim resorom", kazao je Plenković. 
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene