Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naći će se rješenje

Horvat: "Od HNS-a ne osjećam bilo kakve pritiske, ne čini se da imaju namjeru izići iz koalicije"

Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr)
Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ministar gospodarstva Darko Horvat (Foto: Dnenvik.hr) Ministar gospodarstva Darko Horvat (Foto: Dnenvik.hr) Foto: Dnenvik.hr Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je u četvrtak nakon sjednice Vlade da ne osjeća bilo kakve pritiske od HNS-a te kako mu se ne čini da oni imaju namjeru napustiti vladajuću koaliciju.

"Ja od HNS-a ne osjećam bilo kakve pritiske. U politici se prijetnjama nikada ništa nije riješilo, biti će kompromisa i naći će se rješenje", poručio je Horvat.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Dodao je kako u ovome trenutku nema nikakvih informacija da HNS razmišlja o napuštanju koalicije.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u srijedu je najavio da zastupnici HNS-a neće glasati za proračun za 2020. u kojemu neće biti predviđeno povećanje koeficijenata za 4,3 posto za prosvjetne djelatnike, te da samim time HNS nema što raditi u Vladi.

Ministar je kazao kako je ova Vlada stabilizirala financije i da će ih na sličan način voditi i u sljedećoj godini.

"Kolegica Divjak ima pravo biti ljuta, ako ćemo se razljutiti svi, biti će jako malo prostora za dijalog", poručio je Horvat.

Prosvjetarima je poručio kako im je na stolu vrlo zanimljiva ponuda te da bi je on, da je na njihovu mjestu, prihvatio.

Dodao je kako bi novinari trebali pitati roditelje što misle o štrajku, na što su ga pitali kako je siguran da su roditelji nezadovoljni.

"Zato jer mi sestra ima djecu u školi. Ja imam sigurno puno više informacija, ja sam razgovarao s puno roditelja jučer i danas, i moram priznati da je velika većina njih revoltirana jer ne zna što bi s djecom tijekom današnjeg dana", kaže Horvat. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene