Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je u četvrtak nakon sjednice Vlade da ne osjeća bilo kakve pritiske od HNS-a te kako mu se ne čini da oni imaju namjeru napustiti vladajuću koaliciju.

Galerija


"Ja od HNS-a ne osjećam bilo kakve pritiske. U politici se prijetnjama nikada ništa nije riješilo, biti će kompromisa i naći će se rješenje", poručio je Horvat.

Vezani članci Napadač na policajca pred Vladom Napadač s Markova trga u jezivoj objavi oglasio se nakon krvavog napada: "Dosta je bilo prevara" Prodavačica iz trgovine nedaleko od Markova trga Prodavačica iz trgovine na Markovu trgu: "Ranjenom sam odnijela vode, a hitna nije ni došla"

Dodao je kako u ovome trenutku nema nikakvih informacija da HNS razmišlja o napuštanju koalicije.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u srijedu je najavio da zastupnici HNS-a neće glasati za proračun za 2020. u kojemu neće biti predviđeno povećanje koeficijenata za 4,3 posto za prosvjetne djelatnike, te da samim time HNS nema što raditi u Vladi.

Ministar je kazao kako je ova Vlada stabilizirala financije i da će ih na sličan način voditi i u sljedećoj godini.

"Kolegica Divjak ima pravo biti ljuta, ako ćemo se razljutiti svi, biti će jako malo prostora za dijalog", poručio je Horvat.

Prosvjetarima je poručio kako im je na stolu vrlo zanimljiva ponuda te da bi je on, da je na njihovu mjestu, prihvatio.

Dodao je kako bi novinari trebali pitati roditelje što misle o štrajku, na što su ga pitali kako je siguran da su roditelji nezadovoljni.

"Zato jer mi sestra ima djecu u školi. Ja imam sigurno puno više informacija, ja sam razgovarao s puno roditelja jučer i danas, i moram priznati da je velika većina njih revoltirana jer ne zna što bi s djecom tijekom današnjeg dana", kaže Horvat. (Hina)