Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSLAO JASNU PORUKU

Jandroković nakon koalicijskog sastanka bez HNS-a: "Nema ultimatuma. Mi smo uvijek spremni na sve opcije"

Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr)
Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Nakon sastanka koalicijskih partnera pred novinare je izašao Gordan Jandroković, koji je kazao da su u prvom dijelu sastanka razgovarali o HDZ-ovu prijedlogu izmjena kalendara blagdana, za koji su, rekao je, dobili podršku prisutnih koalicijskih partnera. Potom je komentirao i potez HNS-a.

HDZ i partneri večeras su održali koalicijski sastanak, kojem nije prisustvovao HNS. U isto vrijeme održan je i sastanak vodstva HNS-a, na kojem je odlučeno da će izaći iz koalicije ne povećaju li se plaće u prosvjeti.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Predrag Štromar (Dnevnik.hr) Štrajk učitelja Štromar: "Ako treba, idemo na izbore, ali vjerujem u dogovor Vlade i sindikata"

Nakon sastanka koalicijskih partnera pred novinare je izašao Gordan Jandroković, koji je kazao da su u prvom dijelu sastanka razgovarali o HDZ-ovu prijedlogu izmjena kalendara blagdana, za koji su, rekao je, dobili podršku prisutnih koalicijskih partnera.

Upitan je li bilo riječi i o HNS-ovu ultimatumu, Jandroković je kazao: "Predsjednik Vlade objavio je svoju poziciju i čini mi se da su svi iskazali veliko razumijevanje za stavove premijera. Mi smo spremni povećavati plaće, što se vidi i kroz tri godine našeg mandata". 

Ponovio je da je prijedlog Vlade sindikatima bio 2+2 posto povećanja i dodao: "Da se može, bilo bi i više, ali moramo voditi računa i o državnim financijama, postoje i policajci, carinici, postoji niz sektora koji traže povećanje plaća. Možemo dati onoliko koliko država ima. Ponavljam, osjetan je rast plaća u mandatu ove Vlade.

Štrajk neće riješiti ništa, štrajkati mogu i drugi, ali to nas neće dovesti do rješenja, trebamo biti razboriti, moramo biti odgovorni i voditi računa o stabilnosti financijskog sustava".

Dodao je i da će o izjavi HNS-a da izlazi iz Vlade biti još razgovora, ali i da "nema ultimatuma, niti ima potrebe da bilo tko postavlja utimatume jer na taj način neće doći do rješenja. Mi smo uvijek spremni na sve opcije. Ponavljam, HDZ je stožerna stranka koalicije, spremni smo na razgovore, ali i na sve opcije ako bude nužno".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene