Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekskluzivno u Dnevniku Nove TV

Filipović najavio dobre vijesti za vozače: "Doći će do osjetnog pojeftinjenja". Poznato i kada

Aktualno Galerija Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja Foto: DNEVNIK.hr Davor Filipović i Marko Biočina Davor Filipović i Marko Biočina Foto: DNEVNIK.hr Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja Foto: DNEVNIK.hr +0 Davor Filipović i Marko Biočina Galerija 1/4 >>
Zašto imamo tako skupu hranu i što uopće država može učiniti da zaustavi divljanje cijena, s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Davorom Filipovićem razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Marko Biočina.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović bio je gost Dnevnika Nove TV.

"Ima zemalja koje imaju veće cijene hrane od nas, međutim mi radimo što možemo. Naši građani plaćaju drugu najnižu cijenu električne energije i plina. Ograničili smo 30 grupa proizvoda, inicirali smo razgovore s trgovcima. Primjetno je snižavanje cijena", pohvalio se Filipović u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Markom Biočinom.

Pročitajte i ovo Anja Perković, reporterka Nove TV Za Dnevnik Nove TV Napadnuti vozač hitne: "Trebaš ići spašavati ljude i na kraju se ovakvo nešto dogodi"

Osvrnuo se i na cijene goriva te najavio ekskluzivno u Dnevniku Nove TV dobru vijest za vozače.

"Naši građani plaćaju jednu od najnižih cijena. Mogu najaviti, od sljedećeg tjedna doći će do osjetnog pojeftinjenja benzina. Benzin bi trebao pasti za 11 centi, a dizel za tri. Još se danas trguje, sutra i preksutra imat ćemo konačne izračune. To je jedna dobra vijest za građane", rekao je ministar.

Nadalje, Filipović je istaknuo da je geotermalna energija "vrlo uspješna i dobra priča". "Bit će 400 milijuna eura novih investicija da bi se električna energija proizvodila iz geotermalnih izvora. U konačnici bi to moglo rezultirati da se što više zelene, čiste energije proizvodi kod nas", pojasnio je ministar.

Istaknuo da su u tome INA, jedno poduzeće iz Velike Britanije te Turske.

Pročitajte i ovo Božidar Longin Božidar Longin "Zašto ti meni naplaćuješ?": HDZ-ov župan po otocima se ponašao kao šerif pa mu USKOK otvorio istragu

Što se tiče afere šefa HEP-a i bespravne gradnje, Filipović je pokušao izbjeći odgovor te kazao da su oni, kao Vlada, koristili HEP kao alat da bi građani imali drugu najnižu cijenu električne energije. Reporter Biočina nije mu dao da na to ne odgovori pa je u drugom pokušaju Filipović rekao da svi moraju poštivati zakone. "Premijer je više puta odgovarao na ova pitanja", dodao je uz blagi osmijeh Filipović.

Što se tiče situacije u Osijeku i istupa župana Ivana Anušića, Filipović je rekao da prvo treba sagledati stvari, a onda povlačiti poteze. Lokalna zajednica traži proglašenje ekološke katastrofe, na što Filipović odgovara da će se potezi povući nakon što se utvrdi točno što se dogodilo. "Sigurno ćemo biti uz naše građane kao i dosad", zaključio je Filipović.

 

Cijeli razgovor s Davorom Filipovićem pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene