Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubrzo istraga

Vatrogasni zapovjednik o uzrocima požara: "Ono što vidimo sada na tlu je jedna velika izgorena površina"

Aktualno Galerija Zoran Pakšec, vatrogasni zapovjednik Osječko baranjske županije Zoran Pakšec, vatrogasni zapovjednik Osječko baranjske županije Foto: DNEVNIK.hr Zoran Pakšec i Tin Kovačić Zoran Pakšec i Tin Kovačić Foto: DNEVNIK.hr Tin Kovačić, novinar Tin Kovačić, novinar Foto: DNEVNIK.hr +0 Požar konačno ugašen Galerija 1/4 >>
U trećem danu požara građevinska operativa te vatrogasci još su uvijek na terenu. Ima manje dima jer se zapaljena plastika zatrpava zemljom. U krugu tvornice je i reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić koji doznaje nazire li se kraj ovom nezapamćenom požaru.

Kako se dim miče neke stvari postaju jasnije, ali i neke druge teme postaju goruće kako se požar gasi, rekao je reporter Dnevnika Nove TV. Razgovarao je i s vatrogasnim zapovjednikom Zoranom Pakšecom iz Osijeka.

"Požar je aktivan i požar je pod kontrolom. Radi se sada o podzemnom požaru koji tinja unutar pokorova, koji se karamelizirao radi te plastike koja se otopila", pojasnio je i dodao: "Dežuramo i dalje."

Riječ je o induciranom požaru, a još se ne zna kada će početi istraga.

"Istraga ovisi o tome koliko će se ohladiti površina koja je još uvijek teško aktivna s visokom temperaturom", rekao je pa pojasnio da je teren požara u ovom trenutku omeđen i nepristupačan. "Istraga će biti završena kada, kako to kolege iz policije vole reći, kada se stvore uvjeti da uđu ljudi unutra i da rade svoj posao."

Pročitajte i ovo Božidar Longin Božidar Longin "Zašto ti meni naplaćuješ?": HDZ-ov župan po otocima se ponašao kao šerif pa mu USKOK otvorio istragu

Priča se i da su se vatrogasci svrstali na jednu stranu, ali Pakšec demantira takve insinuacije. "Vjerujte mi vatrogasci su uvijek samo na strani gašenja požara", rekao je.

Zapovjednik nije otkrio je li požar podmetnut.

"Ovo što sam vidio kao produkte izgaranja što je ostalo na tlu, vatrogasci u ovom trenutku ne mogu reći je li požar podmetnut i mi se iz toga isključujemo. Jer ono što vidimo sada na tlu gdje je bio master požara to je zapravo jedna velika izgorena površina i mi nismo stručnjaci za te stvari. Mi želimo samo pripremiti sve za očevid", poručio je.

Komentirao je i kada bi, ako bi uopće, Drava International mogla nastaviti s radom.

"Kad sam došao u noći razmišljali smo o tome kako spasiti svoje živote", rekao je.

"Okrenuli smo se ka tome da obranimo objekt na sjevernoj strani gdje smo napravili našu taktičku zamisao kada se požar bude proširio zbog tog vjetra koji je jako puhao tu noć. Zaštitili smo objekt s više grupa vatrogasaca koji su bili unutar objekta i čekali, naravno i vani su bili vatrogasci koji gasili da se što manje temperatura prenese na sam objekt", dodao je.

Pročitajte i ovo Skup podrške radnika Drave International skup podrške VIDEO Vlasnik tvrtke u kojoj gori plastika u suzama se obratio radnicima: "To što Stožer radi nije normalno"

Istaknuo je ulogu stožera civilne zaštite. "Podigli smo robot koji nam je pomogao u tom trenutku da uđemo u te prostore da zadržimo plamen i veliku temperature između bala i objekta i mi smo to uspjeli. Mislim da će to biti u vrlo kratkom roku spremno za početak rada", zaključio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene