Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatraženo više potvrda

Birači za referendum zainteresiraniji nego za izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Bauk objavio je brojku građana zainteresiranih za glasovanje na referendumu izvan mjesta prebivališta.

'Prema podacima kojima raspolaže Ministarstvo uprave, do jučer je 15.117 građana zatražilo privremeni ispis kako bi mogli glasovati izvan mjesta prebivališta. To je već sad oko triput više nego na parlamentarnim izborima. Napominjem da tu nisu uključeni oni građani koji su se danas javili uredima države uprave', napisao je ministar Arsen Bauk na svojem Facebook profilu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šefica diplomacije Vesna Pusić: Nedolazak Angele Merkel ne vidim kao 'pljusku' Hrvatskoj Slika nije dostupna Prijavio se Pusić potvrdila: Nikolić dolazi na proslavu ulaska Hrvatske u EU

U jednom uredu, radi se punom parom. Rok za privremeni upis u birački popis je prošao, što sada rade državni službenici? Obrađuju podatke i pred njima je duga noć. Sve podatke i potvrde koje su prikupili, ovi službenici moraju upisati u privremeni popis birača grada Zagreba.

Koliko je u Hrvatskoj birača zapravo zatražilo potvrdu da može izaći na referendum 22. siječnja znat ćemo u ponedjeljak, a ono što već sada znamo je da je da su birači za referendum zainteresiraniji znatno više nego za parlamentarne izbore. Bilo je danas i onih koji su stizali u posljednji tren i naišli na gužve.

Na dan referenduma Mato Matanić će biti u toplicama pa je zatražio potvrdu da može glasovati. U zadnji tren. 'Obavljao sam neke kućanske poslove i evo, stigao sam na vrijeme', rekao je. Studenti su najbrojniji, a birača koji žele potvrdu više je nego za parlamentarne izbore. S potvrdom će se moći glasovati i izvan Hrvatske.

'Živim i radim u Hamburgu, tako da mislim to svoje gore iskoristiti', rekao nam je Darko Koletić. Službeno i neslužbeno, ministrica vanjskih poslova, objašnjava prednosti Europske unije, kako kaže, ljudima u prolazu, na ulici i tržnici. 'Međutim, zaista je konačna odluka na ljudima koji izađu na referendum', ističe Pusić.

Predsjednik Josipović za rezultat ne brine. Unija je, kaže, velika mogućnost. 'samo o nama ovisi hoćemo li je iskoristiti, ali bilo bi neodgovorno ispustiti tu mogućnost i ne pružiti je nama samima, našoj djeci i unucima', rekao je Josipović. Kumice na Dolcu ne misle tako. One još važu, hoće li na referendum uopće izaći. Možda ih uvjeri Vladin letak koji će uskoro naći u svom poštanskom sandučiću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene