Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavio se

Pusić potvrdila: Nikolić dolazi na proslavu ulaska Hrvatske u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić prijavio se za sudjelovanje na proslavi ulaska Hrvatske u Europsku uniju 30. lipnja, potvrdila je prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić prilikom posjeta Beogradu.

Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić potvrdila je u petak u Beogradu da će na svečanosti ulaska Hrvatske u Europsku uniju 30. lipnja u Zagrebu sudjelovati i srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području"

Ministrica Pusić započela je svoj jednodnevni službeni posjet Beogradu upravo susretom sa srbijanskim predsjednikom Nikolićem, nakon čega se sastala i s ministrom vanjskih poslova Ivanom Mrkićem te s prvim potpredsjednikom vlade Aleksandrom Vučićem, s kojim je zajedno održala tiskovnu konferenciju.

>> Ministrica Pusić tražit će potvrdu dolaska srbijanskog predsjednika Nikolića na svečanost u Hrvatsku

Hrvatska šefica diplomacije razgovarat će i s potpredsjednicom vlade za europske integracije Suzanom Grubješić te sa srbijanskim premijerom Ivicom Dačićem.

Pitanje o svom dolasku i sudjelovanju na svečanosti ulaska Hrvatske u Europsku uniju otvorio je nedavno sam srbijanski predsjednik opaskom izrečenom na margini summita u Bratislavi da će u Zagreb doći ako Hrvatska "ne uvrijedi Srbiju" pozivom kosovskoj predsjednici Atifeti Jahjagi kao službenoj predstavnici Kosova na ovome skupu.

Iz hrvatske Vlade potvrđeno je u petak da se očekuje i da je dobrodošlo sudjelovanje srbijanskog predsjednika na proslavi ulaska u EU te da je njegovo ime registrirano u prijavi sudjelovanja pored drugih sudionika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene