Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nema financijskih ni vremenskih okvira"

Batinić o demografskim mjerama Predsjednice: "To je lijepa lista želja, ali novac ne raste na stablima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milorad Batinić, predsjednik Kluba zastupnika Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata (HNS), ocijenio je u ponedjeljak da su demografske mjere koje je predstavila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović "lijepa lista želja, ali da nema vremenskih i financijskih okvira".

Milorad Batinić rekao je u izjavi koju je prenio HNS da su "demografske mjere predsjednice RH većim dijelom lijepa i pozitivna lista želja, no svi moramo biti svjesni da novac ne raste na stablima." Dodao je da "u predstavljenim mjerama nema nažalost ni vremenskih rokova ni financijskog okvira."

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Priuštivi najam Hrvati odgađaju zasnivanje obitelji jer nemaju gdje živjeti: Evo kako će to riješiti oporbenjaci ako dođu na vlast Rasprava u Saboru - 3 rasprava u saboru Jesu li vladajući nešto napravili? "Demografski tonemo, vladina strategija je mrtvo sovo na papiru"

Batinić je povodom predstavljanja predloženih mjera demografske politike Kolinde Grabar-Kitarović poručio da HNS zna da svaka mjera zahtijeva sinergiju struke i politike te političku odgovornost.

"HNS, što kroz aktivnu ulogu u Vladi RH, što kroz dva resora za koja je direktno zadužen, zna da svaka mjera – bilo da je primjerice riječ o subvencioniranju kredita za mlade, što je dovelo do rađanja gotovo 200 beba u tim obiteljima ili o ulaganju milijarde kuna u 1000 hrvatskih znanstvenika koji će zbog toga ostati u Hrvatskoj – zahtijeva sinergiju struke i politike te političku odgovornost", rekao je.

Predsjedničine mjere komentirala je i ministrica demografije, Nada Murganić.

"Sve što je predsjednica iznijela je u skladu s programom Vlade RH. Ova Vlada je dobila izbore i u svom mandatu će ostvariti svoje ciljeve među kojima je i demografska revitalizacija", rekla je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene