Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ocjena Jurice Malčića

'Neprimjerena Milinovićeva reakcija na pismo Mile Jelavić'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pučki pravobranitelj smatra da je Milinović vršio pritisak na dječju pravobraniteljicu.

Pučki pravobranitelj Jurica Malčić ocijenio je neprimjerenom i štetnom izjavu ministra zdravstva Darka Milinovića kojom je 'sugerirao' da je neslaganje pravobraniteljice za djecu Mile Jelavić s njegovom odlukom o spajanju dječjih bolnica 'dirigirana iz nekih drugih centara'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O izvještaju pučkog pravobranitelja Vesna Pusić: 'Psi laju, a karavana prolazi' Slika nije dostupna Zakon o suzbijanju diskirminacije Pučki pravobranitelj bit će središnje tijelo za suzbijanje diskriminacije

Malčić  smatra da ministar zdravstva tom izjavom dovodi u pitanje dobronamjernost i nepristranost pravobraniteljice za djecu koja je, kaže Malčić, postupila sukladno zadaćama i ovlastima koje je dužna koristiti kada smatra da su u pitanju interesi djece. 'Nesporno je pravo ministra da ospori stajališta pravobraniteljice i da ne postupi po preporukama. Međutim, bez valjanih argumenata dovoditi u pitanje dobronamjernost i sugerirati postupanje pod utjecajem 'nekih krugova' nije primjereno i može se smatrati pritiskom na zakonom utvrđenu neovisnost institucije pravobranitelja', stoji u priopćenju pučkog pravobranitelja.

Malčić, međutim, vjeruje da to nije bila namjera ministra te da se radi o nesmotrenoj izjavi, tim više što međusobne odnose i dosadašnju suradnju s ministrom i Ministarstvom zdravstva ocjenjuje pozitivnom. Reagirajući na najavljeno pripajanje zagrebačkih dječjih bolnica velikim bolnicama,

Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić u pismu ministru Milinoviću usprotivila se pripajanju specijaliziranih zagrebačkih dječjih bolnica velikim bolnicama općeg tipa te zatražila od njega da joj prethodno prikaže procjenu mogućih posljedica takve odluke na zdravstvenu skrb o djeci. Milinović je na to kazao kako mu pismo pravobraniteljice 'daje za pravo da razmišlja o tome koliko je njezina izjava dobronamjerna ili dirigirana iz nekih drugih centara'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene