Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović obišao je Specijalnu bolnicu za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim poteškoćama Goljak, te obećao da će Ministarstvo zdravstva iz hitnih rezervi nabaviti EEG uređaj koji je prije nekoliko dana stradao u požaru koji je bacanjem molotovljevog koktela izazvao za sada nepoznati počinitelj.


'Kad se vidi koliko djelatnici posvećuju pažnje djeci i njihovom bezbrižnom životu, još više dolazi do izražaja taj bezobzirni teroristički čin koji se dogodio prije nekoliko dana bacanjem molotovljevog koktela', izjavio je Milinović nakon obilaska bolnice. Dodao je kako je u stalnom kontaktu s ravnateljem policije od kojeg je doznao da je sinoć privedena jedna osoba za koju se sumnja da je počinitelj. Milinović se zahvalio na brzoj intervenciji dežurnoj liječnici i vatrogascima naglasivši kako bi bez toga danas možda govorili o težim posljedicama, a možda i o ljudskim žrtvama.

Vezani članci Policija, ilustracija Strava kod Ivanca: Sumnjaju da je ubila svoju tek rođenu bebu Kontejner za smeće (Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL) Užas u Beogradu: Policija uhitila ženu koja je novorođenče u vrećici bacila u kontejner

>> Priveden mogući napadač na dječju bolnicu Goljak

Ministar posjetio novorođenče rođeno s 900 grama

Naglasio kako kroz Goljak godišnje prođe 4000 malih pacijenata te da se proces liječenja unatoč tom bezumnom činu i dalje odvija normalno. Ministar je nakon Goljaka posjetio u Zavodu za neonatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Zagreb prerano rođenog dječačića koji je prilikom poroda prije 22 dana imao svega 600 grama. Zahvaljujući brizi neonatologa, dječačić danas ima 900 grama, ali i brojne zdravstvene probleme uzrokovane preranim rođenjem, koji zbog nezrelosti organizma pogađaju gotovo sve organe, zbog čega su potrebni i operacijski zahvati.