Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Medikol

Milinović: Podnijet ću ostavku ako...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ako se dokaže da je više od 8.500 pacijenata bespotrebno ozračeno, te ako se dokaže da su neki liječnici pod istragom i da su krivi', rekao je ministar zdravstva Darko Milinović.

'Ako se to dokaže značit će da zdravstveni sustav nije pod kontrolom, a ja ću tada podnijeti ostavku', rekao je Milinović naglasivši kako želi prenjeti poruku pacijentima da ne odustaju od pretraga koje trebaju napraviti, te 'da znaju da je zdravstveni sustav u Hrvatskoj pod kontrolom'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi Slika nije dostupna Milinović za Dnevnik Nove TV 'Kad bi sada raskinuli s Medikolom, pacijenti bi morali sami plaćati'

Ministar je istaknuo da je 11.570 pacijenata u posljednje tri i pol godine bilo na ukupno 17.123 pregleda na uređaju PET/CT. Istaknuo je također kako je naložio da se osnuje povjerenstvo koje bi trebalo napraviti analizu svih tih slučajeva. Naglasio je kako je tijekom svog mandata raskinuo ugovor s 23 privatne klinike, te da je puno novca uloženo u javni zdravstveni sektor.

Medicol je, kaže ministar, ušao u zdravstvo 2005. godine, dok je 2007. nabavio PET/CT uređaj. KBC Zagreb zahtjev za nabavku tog uređaja podnio je 2006. godine, ali je odbijen. Zašto, ministar Milinović nije mogao objasniti, jer je u to vrijeme ministar zdravstva bio Neven Ljubičić.

>> 'Izliječili smo pola milijuna ljudi'

>> 'Ovo je kap koja je prelila čašu korupcije u zdravstvu'

>> Skandal u zdravstvu: Nepotrebno ozračili 8.500 ljudi?

'Da su stigli bilo kakvi zahtjevi za uređajima, ja bih ih nabavio', rekao je Milinović. Danas je stigao zahtjev iz KBC-a Zagreb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene